İLK PAZAR DUASINI YAPTI!

Vatikan'da papalık makamının boş olmasından dolayı her pazar yapılan Angelus Duası yapılamıyordu. Papa Fracis ilk Angelus Duası'nı yaptı ve "Merhamet dünyayı değiştirecek" dedi

17 Mart 2013 Pazar 15:16
İLK PAZAR DUASINI YAPTI!

 Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, ilk Angelus duasında, "birazcık merhametin dünyayı değiştireceğini" söyledi. Papaların her pazar yaptığı, son iki haftadır Vatikan’da makamın boş olması (Sede vacante) sebebiyle yapılamayan Angelus Duası’nı, Papa Francis ilk kez icra etti.



'BİR AZİZİN ADINI SEÇTİM'
Sadeliğiyle dikkati çeken Papa konuşmasına "herkese günaydın" diyerek başladı. Katolik Kilisesi’nin Latin Amerikalı ilk Papası Francis, "Birazcık merhamet dünyayı değiştirir. Dünyayı daha sıcak ve daha adil yapar" dedi. Papa Bergoglio, havari ismi olarak Francis’i seçmesinin nedenini ise "Kendime İtalya’nın patronu Assisili Aziz Francis’in ismini seçtim. Bu isim benim manevi bağlantımı güçlendirecektir. Biliyorsunuz ki benim köklerim de İtalya’ya dayanıyor" ifadelerini kullandı.
TWITTER'DAN DA TEŞEKKÜR ETTİ
Angelus duasını, "Dualarınız için teşekkür ediyorum, lütfen benim için de dua etmeye devam edin" diyerek tamamlayan Papa Francis’in bu ifadesi, Papa’nın sosyal paylaşım sitesi twitter’daki resmi hesabından da ilk ileti olarak takipçilerine gönderildi. Papa Francis, Angelus duasından önce de sabah saatlerinde, Sant’Anna Kilisesi’nde bir ayin yaptı. Papa, buradaki ayinin ardından kendisini görmek için bekleyen çok sayıda inananla bir araya geldi. Papa Francis, kilise çıkışında bazı inananlarla tek tek tokalaşırken, kendisini selamlayanlar arasında 29 yıl önce 15 yaşındayken mafya tarafından kaçırılan ve izine o günden bu yana rastlanamayan Vatikan vatandaşı Emanuel Orlandi’nin kardeşi Pietro Orlandi’nin de olması dikkati çekti. Papa ile Orlandi, ayaküstü kısa bir süre konuştular.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol