İKİ OTOMOBİL DEVİ ANLAŞMAYI İMZALADI!

Hidrojen motoru üretecek ikilinin anlaşmasının şanzımanları da kapsadığı açıklanırken FCA CEO’su Sergio Marchionne ortaklığı ‘güçlü’ olarak niteledi.

05 Aralık 2017 Salı 02:28
İKİ OTOMOBİL DEVİ ANLAŞMAYI İMZALADI!

Habertürk’ün haberine göre; Fosil yakıtlar sonrası piyasayı domine etmesi beklenen elektrikli teknolojinin yanı sıra hidrojenin de önemli yer tutması bekleniyor. Ticari yakıt pili araçlarında lider olan Hyundai son dönemde Japon Toyota’nın gerisine düşmüştü.

HİDROJENLİ SUV ÇIKARACAK
Hyundai halihazırdaki ix35 üretimine ek olarak gelecek yıl hidrojenle güçlendirilmiş büyük SUV da çıkaracağını açıklamıştı. Fiat Chrysler ise sınırlı durumda da olsa elektrikli araba geliştirmeye odaklanmış durumda. Geçen yıl Pacifica minivan modelinin hibrid modelini çıkaran FCA, gelecek yıl için 500 subcompact modelinin plug-in versiyonunu hazırlıyor.

BİRLEŞME NİYETİ YOK
Birinci ağızdan birleşme aradığı yaz aylarında teyit edilen Fiat Chrysler’in ismi sık sık General Motors ve Volkswagen ile birleşme dedikodularıyla anılmıştı. Hyundai iş birliği de akıllara birleşme ihtimalini getirse de Marchionne böyle bir niyetin olmadığını açıkladı.

DEĞER KAYBETTİ
Haberlerin ardından Hyundai hisseleri piyasaların açılış gününde yüzde 1.2 değer kaybetti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol