İKİ KONU TV SUNUCUSUNUN BAŞINI BELAYA SOKTU!

Geleneksel evlilikler dışında farklı şekillerde hamile kalmaktan ve evlilik öncesi seksten bahsettiği için 3 yıl hapis ve para cezasına çarptırıldı.

04 Kasım 2017 Cumartesi 00:27
İKİ KONU TV SUNUCUSUNUN BAŞINI BELAYA SOKTU!

Al-Nahar TV'de program yapan Doaa Salah, izleyicilere evlenmeden önce yapmayı düşünüp düşünmediklerini sormuştu. Salah ayrıca çocuk yapmak isteyen kadınların bir erkekle kısa süreli evlenip hamile kaldıktan sonra boşanabileceğini söylemişti. "Toplum ahlakına zarar vermek" suçundan hüküm giyen Salah'ın 10 bin Mısır poundu (yaklaşık 2170 TL) da para cezası ödemesi gerekecek. İspanyol EFE ajansına göre Mısırlı yetkililer, programda anlatılan fikirlerin "Mısır'daki yaşam tarzının dokusunu tehdit ettiğini" söyledi.

3 ay uzaklaştırılmıştı
Programın ardından 3 ay boyunca sunuculuktan uzaklaştırılan Salah'a bu nedenle dava açılmıştı.
Salah, programında kadınların kısa süreli evlilik yapıp kendisini hamile bırakmasını kabul etmesi için erkeklere para ödeyebileceğini söylemiş ve Batı ülkelerinde kullanılan fakat Mısır'da kabul görmeyen sperm bağışı uygulamasından bahsetmişti. Mısır'da evlilik öncesi , genellikle kabul edilemez bir eylem olarak görülüyor. Salah'ın ise davayı temyize götürme hakkı var.

Kaynak: BBC Türkçe

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol