HZ. ÖMER KAVGASI...

Halife Hazreti Ömer'i tasvir eden ''Ömer'' dizisi tartışmalara neden oldu.

09 Temmuz 2012 Pazartesi 10:01
HZ. ÖMER KAVGASI...

 Ramazan ayının yaklaşmasıyla Arap dünyasında hazırlanan dini içerikli dizilerin arasında, sahabe ve ikinci Halife Hazreti Ömer bin Hattab'ın tasvir edilerek çekildiği ''Ömer'' dizisi tartışmalara neden oldu.

MBC kanalında yayımlanacak ''Ömer'' dizisi, sosyal paylaşım sayfalarında gündem olurken, Müslümanların ikinci Halifesi Hazreti Ömer bin Hattab'ın tasvir edilerek canlandırılması ise büyük eleştiri aldı.
Facebook ve Twitter sayfalarında diziyle ilgili özel başlıklar açılırken, dizinin yayına sokulmaması için Müslümanlara çağrıda bulunuldu.
Ayrıca yapım aşaması tamamlanan dizinin, Endonezya ve Türkiye'de dublajı tamamlanarak Ramazan ayı içerisinde yayına gireceği bildirildi.
"CAİZ DEĞİL"
Filmle ilgili görüş bildiren Suudi alimler, Hazreti Peygamber ve halifelerin filmde tasvir edilmesinin caiz olmadığı görüşünü dile getirdi.
İslam dünyasının fetva konusunda önem atfettiği El Ezher'e bağlı İslami Araştırmalar Merkezi adına açıklamada bulunan Ahmed El Hatip, filmin yayımlanmasına karşı olduklarını açıkladı.
El Hatip, İslam Peygamberi Hz. Muhammed ve sahabelerine saygı gösterilmesini isteyerek, filmlerde bu konuda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.
Mısırlı bir avukat ise ''Ömer'' dizisinde Hz. Ömer'in canlandırılmasının dinen caiz olmadığı gerekçesiyle dava açtı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol