HOLLYWOOD BİLE KAYITSIZ KALAMADI!

Aralarında sinema oyuncusu Susan Sarandon ve Oscar ödüllü yönetmen Sean Penn’in de bulunduğu çok sayıda sanatçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Gezi Parkı protestoları sırasında gösterdiği tutumu kınamak üzere bir mektup yazdı.

25 Temmuz 2013 Perşembe 10:33
HOLLYWOOD BİLE KAYITSIZ KALAMADI!

 Çoğunuluğu sanatçı, tarihçi, avukat ve yazarlardan oluşan 30 ismin imzalarının yer aldığı mektup, İngiliz Times gazetesinde tam sayfa yer aldı.

5 kişinin ölümü ile sonuçlanan Gezi Parkı protestolarında, polisin aşırı güç kullanımını kınayan mektupta, tek suçu Başbakan’ın diktatör yönetimine karşı olan 5 gencin ölümünü göz ardı ederek Başbakan’ın Alman Nazilerinin düzenlediği Nürnberg konuşmalarını hatırlatan toplantı düzenlediği ifadeleri yer aldı.

Mektupta ayrıca, Türkiye’nin Çin ve İran’ın toplamından daha fazla sayıda gazeteciyi cezaevinde tuttuğu vurgulandı.

Başbakan’ın protestocuları çapulcu, hatta yabancı güçlerin yönettiği teröristler olarak adlandırdığı yazılan mektupta, gerçekte bu gençlerin Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyeti devamını istemekten başka bir gayelerinin olmadığı ifade edildi. 

Son olarak mektupta, Türkiye’nin bir Avrupa Konseyi üyesi olarak 18 Mayıs 1954’te Avrupa Konseyi İnsan Hakları Sözleşmesini imzaladığı hatırlatılarak ‘Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yetki alanı içinde bulunan Türkiye’de, 5 masum insanın ölümüne neden olan Başbakan’ın tutumu Strasbourg’da yanıtı aranacak bir durum bir oluşturabilir’ denildi.

Mektuba imzalarını koyanlar arasında Piyanist Fazıl Say, film yapımcısı Fuad Kavur, İngiltere İşçi Partisi milletvekili Jeremy Corbyn, yazar, Maurice Farhi, Sir Ben Kingsley, aktör Edmund Kingsley, Oscar ödüllü yönetmen Branko Lustig, Atatürk biyografisinin yazarı Dr. Andrew Mango, avukat Hugo Page, heykeltraş Igor Ustino ve yazar Lord Monson gibi isimler yer aldı.

İşte o mektup...

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.07.2013 10:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol