HİZBULLAH'I TERÖR LİSTESİ ALDILAR!

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, Lübnan'daki Hizbullah örgütünün askeri kanadının 'terör örgütleri' listesine alınmasını kararlaştırdı.

22 Temmuz 2013 Pazartesi 14:56
HİZBULLAH'I TERÖR LİSTESİ ALDILAR!

 Karar, Avrupa'daki Hizbullah destekçilerinin örgüte para yollaması ve Avrupalı diplomatların Hizbullah militanlarıyla görüşmesinin yasadışı olarak değerlendirilmesi anlamına geliyor.

 
Fransız bir diplomat, kararın oy birliğiyle alındığını ifade ederken, Reuters haber haber ajansı üç diplomatın da bu bilgiyi doğruladığını yazdı.
Lübnan hükümeti geçen Cuma günü 'Lübnan toplumunun önemli bir parçası' diye tanımladığı Hizbullah'ın terör örgütleri listesine alınmaması çağrısında bulunmuştu.
 
Ancak Hizbullah'ın Suriye'de Beşar Esad rejimi yanında savaşmasının Avrupa'nın tutumunu sertleştirdiği belirtiliyor.
 
Lübnan hükümetinden uyarı
Hizbullah'ın terör örgütleri listesine alınmasını savunan ülkeler, Hizbullah'ın geçen yıl Bulgaristan'da beşi İsrailli turist olmak üzere, altı kişinin öldüğü bombalı saldırının arkasında Hizbullah'ın olduğuna dair inandırıcı deliller bulunduğunu söylüyor. Hizbullah ise bu saldırıyla ilgilisi olmadığını savunuyor.
 
Avrupalı diplomatlar ayrıca, bir Hizbullah militanının İsrail vatandaşlarına karşı saldırılar planlamaktan suçlu bulunduğu davaya dikkat çekiyor.
Fakat Lübnan hükümeti Cuma günü yaptığı acıklamada, Hizbullah'ı 'Lübnan toplumunun önemli bir tamamlayıcısı' olarak nitelemiş Brüksel'in Hizbullah'a karşı hareket etmemesi uyarısında bulunmuştu.
Hizbullah, ABD, Kanada, Avustralya, İngiltere, Hollanda'nın terör örgütleri listesinde.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.07.2013 14:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol