HIRSIZI SEVİŞME GÖRÜNTÜLERİ YAKALATTI!

Telefonunuzu çalan bir hırsızın sevişme görüntüleri Dropbox'ınıza düşerse...

24 Ocak 2014 Cuma 17:50
HIRSIZI SEVİŞME GÖRÜNTÜLERİ YAKALATTI!

 ABD'de Victoria Brodsky isminde iki çocuk annesi bir kadın, suç oranının yüksek olduğu Brooklyn'de, sokakta yürürken telefonunun çantasından çalındığını fark etti. Samsung Galaxy S3 modeli telefonun çantasından çekilip alındığını düşünen kadın, hırsızlığı kabullendi ve telefonunu unutup hayatına devam etti.

 
Ancak kısa süre sonra evde Dropbox yazılımının "yeni resimler yüklendi" uyarısı verdiğini fark eden kadın, PC'sindeki Dropbox klasörlerine, hiç tanımadığı bir çiftin sevişme görüntülerinin yüklendiğini gördü.
 
Görüntülerin, çalınan telefonuyla çekildiğini düşünen kadın böylece hırsızın fotoğraflarına ulaşmış oldu. Zira telefonda yüklü olan Dropbox uygulaması, telefonda çekilen yeni fotoğrafları, internet bağlantısı buldukça bulut deposuna otomatik olarak yükleyip oradan da kurulu olduğu tüm diğer cihazlara senkronize ediyordu. Böylece, telefonun çekilen her fotoğrafı internette Victoria Brodsky'inin Dropbox hesabına yüklediğini fark etmeyen hırsız, görüntüleri seyreden Victoria Brodsky'a kimliğini açık etmiş oldu.
 

Victoria Brodsky şimdi görüntüleri Brooklyn bölgesine bakan emniyet güçlerine vererek, hırsızın kimliğinin teşhis edilmesini ve yakalanmasını bekleyecek ancak polis departmanının, bir çiftin kendilerine ait ev yapımı pornografik videolar çekiyor olmasının telefon hırsızı olduklarını ispat etmeyeceğini açıklaması da manidar. Zira ABD'de telefonlar IMEI numaraları ile kayıt altına alınmıyor ve mağdurlar telefonlarının çalındığını ispatlamakta zorluk çekiyorlar. Telefon hırsızlığı ise ABD'deki en yoğun yaşanan suçlardan biri.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.01.2014 17:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol