HILLARY CLİNTON 2016'DA ADAY...

Yunan kökenli bir Amerikalı emlak devi, Bill Clinton’ın kendisine Hillary Clinton’ın 2016 yılında başkanlık yarışına katılmayı planladığını söylediğini iddia ediyor.

15 Şubat 2013 Cuma 11:55
HILLARY CLİNTON 2016'DA ADAY...

 NY Post’un haberine göre Angelo Tsakopoulos (76) geçen hafta sonunda Los Angeles, California’da düzenlenen özel bir yemek davetinde bir Yunan haberciye “Hillary bir sonraki başkanımız olacak ve çok iyi bir başkan olacak. Kocasıyla konuştum ve kendisi doğruladı. Hillary yarışa katılacak” dedi.

Clinton çiftinin siyasi kampanyalarının nüfuzlu bir bağışçısı olan Tsakapoulos, Clinton çiftini yakın arkadaşları olarak addediyor.
Başkan Barack Obama emlak devinin kızı Eleni Tsakopoulos-Kounalakis’i 2010 yılında ABD’nin Macaristan büyükelçisi olarak atadı. Tsakopoulos-Kounalakis o dönemde Dışişleri Bakanı olan Hillary Rodham Clinton huzurunda yemin etti.
Tsakapoulos’un Yunan haber kaynağına yaptığı açıklamaya göre emlak devinin kızının, Hillary Clinton’ın ikinci başkanlık yarışında baş danışmanlığını yapması bekleniyor.
Ocak ayında dışişleri bakanlığı görevinden ayrılmasından bu yana başkanlık niyetine ilişkin bir detay vermeyen Hillary Clinton’ın büyük ölçüde yeniden başkanlık için yarışması bekleniyor.
2008 yılında Demokratların başkan adayı olmak için yarışmış olan Hillary Clinton, ön seçimi Obama’ya karşı kaybetmişti.
Fakat nihayetinde desteğini yönelttiği Obama, Hillary Clinton’a dışişleri bakanlığı görevini teklif etmişti.
Politik amaçlarını yeniden şekillendirme yönündeki isteğine atıfta bulunarak Ocak ayında görevinden ayrılan Clinton’ın yerine Massachusetts Senatörü John Kerry getirildi.
Yorulmak bilmez bir politikacı olan Hillary Clinton görevinden ayrılmasından sadece günler sonra www.hillaryclintonoffice.com isimli bir internet sitesi oluşturdu.
Sitede, 65 yaşındaki New York eski senatörünün göz alıcı bir fotoğrafının yanı sıra bir iletişim linki bulunuyor. Fakat sitede Clinton’ın gelecek planlarına ilişkin bir işaret yer almıyor.
Aralık ayında bir beyin sarsıntısı geçiren Hillary Clinton beyninde oluşan bir kan pıhtısı sebebiyle hastaneye kaldırılmış ve bir süre sonra iyileşmesinin ardından taburcu edilmişti.
Dün konuya ilişkin yorum almak için aranan Angelo Tsakapoulos’a ulaşılamadı.
Amerika’ya meteliksiz bir genç olarak gelen emlak devi Tsakapoulos, California’nın itibarlı gayrimenkul müteahhitlerinden biri haline geldi.
Siyasi cemiyetin üyeleri Clinton çiftinin, Hillary Clinton’ın 2008 yılındaki yenilgisinden bu yana zengin ve nüfuzlu arkadaşlarıyla olan ilişkilerini ustaca devam ettirdiklerini düşünüyorlar.
Dolayısıyla desteklenme açısından çiftin yeni bir başkanlık yarışına hazır oldukları düşünülüyor.
Tsakapoulos’un Hillary Clinton’ın farzedilen 2016 yılı başkanlık yarışının büyük bir finansal destekçisi olması bekleniyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol