HAMİLE KADINLARI AĞACA BAĞLAYIP...

Ermeni askerlerinin 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında gerçekleştirdikleri katliamın canlı tanıklarının anlattıkları, yaşanan vahşetin kan donduran boyutunu gözler önüne seriyor.

24 Şubat 2014 Pazartesi 12:53
HAMİLE KADINLARI AĞACA BAĞLAYIP...

 Hocalı'da 3 oğlunu ve 2 torununu kaybeden Sayala Zeynalova, Ermenilerin hamile kadınları ağaca bağlayarak üzerlerine benzin döküp yaktıklarını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Zeynalova, ''Ermeniler, hamile kadınların karnındaki bebeği ailesinin gözleri önünde bıçakla çıkartarak birbirlerine atıyorlardı.'' dedi. Katliamın üzerinden geçen 22 yılın hasterini kaybettiği evlatları ve torunlarının fotoğraflarına bakarak gidermeye çalışan Sayala Zeynalova, büyük oğlunun esir düştüğünü aradan geçen onca yıla rağmen kendisinden hiç bir haber alınamadığını, bir oğlunun hocalının müdafaası sırasında şehit olduğunu ve diğer oğlunun ise akıbetinin bilinmediğini söyledi.

Acılı günleri tekrar yaşarcasına anlatan Sayala nine, 26 Şubat'ta Ermeni askerlerinin Rus askerleri ile birlikte Hocalıya saldırısı sonucu ailesiyle birlikte dağ yollarından kaçarak canlarını zor kurtardıklarını söyledi. Kaçış yolunda kendisi, kızı ve gelini yaralanırken iki torununu kaybettiğini anlattı.


Sayala Nine, ''Gelinim bebeğini sırtına bağlayarak taşıyordu. Yorulan gelinim bebeğini indirip oturmasıyla ateş başladı. Ermeniler tarafından atılan mermi bebekten geçerek annesinin elini parçaladı.'' dedi.

Sayala Nine'nin kızı Elmira Zeynalova da katliam sırasında şahidi olduğu bir olayı unutamadığını söyledi. Zeynalova, ''Komşumuzda Elhan isimli genç birisi, karısı ve yeni doğmuş evladı ile birlikte yaşıyordu. Olayların başladığı gün gelin kucağında eve geldiğinde Ermenilerin kocasını ağaca bağladıklarını gördü. Koşarak kocasını bırakmalarını isteyen gelinin gözleri önünde kocasının kollarını ve diğer uzuvlarını keserek ölümünü izlettiler. Sonrada kendisine en ağır işkenceleri yaptılar.'' dedi.

Hocalı'da Ne Oldu

Ermeni askerlerinin Hocalı’da geçekleştirdikleri katliamda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 kişi hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulurken, Ermeni askeri birlikleri, bin 275 Azerbaycanlıyı rehin aldı. Bunlardan 150'sinin akıbeti hâlâ bilgi alınamıyor.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.02.2014 12:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol