'Halkım Yoksulken Lüks Uçağa Binmek Utanç Verici'

2 ay önce Meksika Devlet Başkanı seçilen Andres Manuel Lopez Obrador, bir tarifeli uçakta 3 saat beklemesine rağmen yine de başkanlık uçağını satmakta kararlı olduğunu söyledi.

22 Eylül 2018 Cumartesi 09:08

Oaxaca'dan Mexico City'ye giden Obrador'ın uçağı, aşırı yağışlar nedeniyle 3 saat geç kalktı. Solcu lider, uçakta yaptığı açıklamada, "Bu kadar yoksulun olduğu ülkede lüks bir uçağa binmeye utanırım. Başkanlık uçağına binmeyeceğim" dedi.

Temmuz ayında ezici bir zafer elde ederek başkan seçilen Obrador, 1 Aralık'ta düzenlenecek yemin töreniyle Devlet Başkanlığı görevini devralacak görevini devralacak.

2012'de eski Devlet Başkanı Felipe Calderon tarafından sipariş edilen lüks Boeing 787 Dreamliner uçağı iki yıl önce teslim edilmişti. Uçağın 218,7 milyon dolara alındığı açıklamıştı.

Uçak, teslim alındığı dönemde bir ülke liderinin kullandığı en modern ve en fonksiyonel uçak olarak tanımlanmıştı.

ERDOĞAN'IN UÇAK FİLOSU VAR...

Öte yandan bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece lüks uçağı yok lüks uçak filosu var. Filoya son olarak Katar Emiri Şeyh Temim'in hediye ettiği iddia edilen 500 milyon dolarlık uçak eklenmiş, Erdoğan da ekonomik krize rağmen adeta şaka gibi " Biz Katar Emiri'nin uçağını satacağını öğrendik ve ilgilendik. O da sağolsun bize hibe etti" demişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol