HALK SARAYINI YAKTILAR!

Libya'da iki yüzden fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından 42 yıllık lider Muammer Kaddafi'nin ülkeyi terk ettiği iddia edildi. Oğlu, içsavaş eşiğine gelindiği uyarısında bulunurken, başkentte bir televizyon ile devlet radyosu yağmalandı, binalar ateşe verildi.

21 Şubat 2011 Pazartesi 11:58
HALK SARAYINI YAKTILAR!

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, ülkesinin dış güçlerin komplosunun hedefi olduğunu ve içsavaşın eşiğine geldiğini söyledi.
Seyfülislam Kaddafi, televizyondan yayınlanan konuşmasında, isyancıların silah ele geçirdiklerini ve onbinlerce kişinin Trablus'a gelmekte olduğunu belirterek, "Şu anda Bingazi'de sivillerin kullandığı tanklar dolaşıyor. El Bayda'da insanların tüfekleri var ve birçok silah deposu yağmalandı. Bizim silahlarımız var, ordunun silahları var, Libya'yı yıkmak isteyenlerin silahları var" dedi.
Libya ordusunun şimdi asayişi sağlamak için temel bir rolü bulunduğunu, çünkü sözkonusu olanın Libya'nın birliği ve istikrarı olduğunu söyleyen Kaddafi, "Libya bir yol ayrımında. İster bugün reformlar konusunda anlaşalım, ister binlere değil, ölen 84 kişiye ağlamayalım, tüm Libya kan gölüne döner. Libya, Mısır veya Tunus değil. Libya ordusu büyük rol oynayacak, Tunus veya Mısır ordusu değil. Muammer Kaddafi, Zeynelabidin Bin Ali değil, Mübarek değil. Libya'dan bir parmak yer vermeyiz. Libya'da yaşayacak, Libya'da öleceğiz" diye konuştu.
Yeni bir anayasa ve liberal kanunları çıkarılacağı sözü veren Kaddafi, halkın "yeni bir Libya" ile içsavaş arasında seçim yapması gerektiğini söyledi.
Seyfülislam Kaddafi, ''babası Muammer Kaddafi'nin Trablus'taki savaşı yönettiğini ve kazanacaklarını, ayrılıkçı unsurları yok edeceklerini" belirterek, onbinlerce kişinin Trablus'a doğru geldiğini ve tüm Libyalıların silahlı olduğunu ifade etti.

KADDAFİ "TERK ETTİ" İDDİASI
Bu arada, teyit edilemeyen bazı bilgilere göre, olayların başlamasından bu yana hiçbir açıklama yapmayan Libya lideri Muammer Kaddafi, dün gece ülkeyi terketti.

TELEVİZYON VE RADYO YAĞMALANDI
AFP'ye telefonla bilgi veren görgü tanıkları, Trablus'ta bazı karakol ve binaların ateşe verildiğini, bir televizyon ve devlet radyosu binasının yağmalandığını söylediler.

HALK SARAYI YANIYOR
Trablus'ta hükümete ait bir binanın yandığı bildirildi.
Reuters muhabiri, meclis oturumlarının yapıldığı "Halk Sarayı"nın yanmakta olduğunu söyledi.
Muhabir, itfaiyecilerin yangına müdahale ettiğini de belirtti.

ARAP BİRLİĞİ TEMSİLCİSİ "DEVRİM"E KATILDI
Libya'nın Arap Birliği temsilcisinin, ülkesindeki "protestoculara yapılan zulmü" protesto için istifasını sunduğu bildirildi.
El Cezire'nin haberinde, temsilcinin istifa ederek "devrime katıldığı" belirtildi.

TAHRAN'DA GÖSTERİ İHTİMALİ
TAHRAN - İran'da olası bir gösteride halkın üzerine ateş açılarak kargaşa çıkarılmak istendiği ileri sürüldü.
Fars haber ajansı, son günlerde ülkeye giren Halkın Mücahitleri Örgütü'ne üye silahlı kişilerin, Tahran'da yapılması muhtemel bir gösteride halkın üzerine ateş açarak çok sayıda kişiyi öldürmeyi hedeflediğini iddia etti.
Gösteri ihtimaline karşı başkentin ana caddeleri ile bazı alanlarda polisin güvenlik önlemi aldığı belirtiliyor.
Tahran'da geçen pazartesi yapılan gösteride iki kişi vurularak öldürülmüştü.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol