GÖRÜNMEZLİK GERÇEK OLUYOR!

Singapurlu bir bilim adamı, şimdiye kadar pek çok bilim kurgu romanı ve filme konu olan “görünmezlik pelerini”nin aslını üretmeyi başardı.

27 Şubat 2013 Çarşamba 12:26
GÖRÜNMEZLİK GERÇEK OLUYOR!

 Nanyang Teknoloji Üniversitesi fizik bölümünde yardımcı doçent olarak görev yapan Baile Zhang, yeni buluşunu ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen genç araştırmacılar, sanatçılar ve mucitlerin 5’er dakikalık sunumlar yaptığı Teknoloji, Eğlence ve Tasarım (TED) Konuşmaları konferansında tanıttı.

Zhang’ın “görünmezlik pelerini”, son olarak Harry Potter romanlarında bahsedilen pelerinden biraz farklı. Singapurlu bilim adamı, oldukça küçük boyutlarda ve prototip aşamasında olan görünmezlik pelerinini, sadece “eğlence” amacıyla ürettiğini belirtiyor.
Pelerinin yapımında doğada bulunan 2 farklı optik kristal kullandığını belirten Zhang, bu iki maddenin birleştirildiği zaman, ışığı bükme ve gölgeyi engelleme yoluyla, nesneleri gizleyebildiğini ifade etti. TED etkinliğinde yapılan sunumda, küçük şeffaf bir kutunun içine yerleştirilen pelerin, üzerine konulduğu bir yapışkan not kağıdını görünmez yapmayı başardı. Bilim adamları, 2010 yılında da 1 santimetrekare boyutunda ipekten yapılan benzer bir “pelerin” geliştirmişti.

İHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol