GİTMESİ ŞART MI?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yardım için çıkacak ikinci filoya müdahele edecekleri yönündeki açıklamasına şu sözlerle yanıt verdi.

01 Haziran 2011 Çarşamba 14:06
GİTMESİ ŞART MI?

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, Gazze'ye yardım için Haziran sonunda yola çıkması beklenen ikinci filoyla da müdahale edebileceklerine yönelik açıklamasına çok sert yanıt verdi:

"Doğu Akdeniz'in her yerinde, istediğim gemiyi durdururum, istediğim gemiye müdahale ederim' anlayışı yerleşirse bunun Somali açıklarındaki korsanlık faaliyetlerinden farkı kalmaz"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TGRT televizyonunda Mavi Marmara saldırısı ve Gazze'ye yardım için Haziran sonunda yola çıkması beklenen ikinci filoyla ilgili soruları yanıtladı.

"Ümit ederiz ki İsrail bu kez, uluslararası sularda böyle bir eyleme yönelmez ya da bu konuda provokatif açıklamalarda bulunmaz" diyen Davutoğlu, İsrail'in kendisini uluslararası normların dışında, hukuktan üstün gördüğünü, bunun da hem bölge güvenliğini hem de İsrail'in kendi güvenliğini tehdit ettiğini belirtti. İsrail'e bu hakkın "tanınmış gibi göründüğünü" ifade eden Davutoğlu, aksi halde İsrail'in "uluslararası sularda böyle bir eylemi yapma cüreti gösteremeyeceğini" kaydetti. Davutoğlu, İsrail'e uluslararası hukuk uyarısında bulundu:

"Doğu Akdeniz İsrail'e ait bir deniz değil. Bu hususun herkes tarafından bilinmesi lazım. 'Doğu Akdeniz'in her yerinde, istediğim gemiyi durdururum, istediğim gemiye müdahale ederim' anlayışı yerleşirse bunun Somali açıklarındaki korsanlık faaliyetlerinden farkı kalmaz"






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol