FRANSA 'TÜRKİYE' DEĞİL...

Fransa’da yolsuzluk yaptığı iddia edilen eski bakana mahkeme yolu gözüktü Fransa’da yolsuzluk iddiasıyla görevinden istifa eden eski Bütçe Bakanı Jerome Cahuzac ile ilgili açılan soruşturmada savcı, iddianameyi tamamlayarak mahkemeye sundu.

06 Ocak 2015 Salı 11:30
FRANSA 'TÜRKİYE' DEĞİL...

 Mali Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, eski bakanın vergi kaçakçılığı ve para aklama suçlarıyla yargılanması istendi. Mahkemenin Jerome Cahuzac ile ilgili iddianameyi kabul etmesi durumunda eski bakan hakim karşısına çıkacak.  Jerome Cahuzac’in 2012’de kabineye girerken açıklamış olduğu mal varlığı ile ilgili yanlış beyanat vermekten de sorgulanabileceği belirtildi. Ayrıca savcı, eski bakanın boşandığı eşi Patricia Cahuzac’ın da aynı suçtan hakim karşısına çıkmasını istedi.

Cahuzac, 2012 yılının Aralık ayında Mediapart internet sitesi tarafından ortaya çıkarılan İsviçre’de banka hesabının olduğu iddiasını önce yalanlamış, daha sonra ise kabul etmek zorunda kalmıştı. Cahuzac, Nisan 2013’te yaptığı açıklamada 1992’de İsviçre’de açılan banka hesabında 685 bin Euro’nun bulunduğunu itiraf etmişti.
Jerome Cahuzac, skandalın ortaya çıkmasından sonra önce bakanlık görevinden, daha sonra da milletvekilliğinden istifa etmişti. Eski bakan, partisinden de ‘partinin prensiplerine ciddi zarar verdiği’ gerekçesiyle ihraç edilmişti.
FERHAN KÖSEOĞLU, PARİS

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.01.2015 11:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol