FRANSA ORTA AFRİKA'DA!

Fransa, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde askeri operasyonlara başladı.

06 Aralık 2013 Cuma 12:37
FRANSA ORTA AFRİKA'DA!

 Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, operasyonun başladığını ve ülkeye giden Fransız askerlerinin Bangui'de dün gece devriye gezdiğini duyurdu.

Bangui'de gecenin oldukça sakin geçtiğini belirten Le Drian, Fransız askerlerinin, bölgedeki Afrika gücüyle ortak bir operasyon yürüterek ülkedeki güvenliği sağlayacağına inandığını söyledi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyan ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetmiş ve BMGK, Fransa ve Afrika Birliği'nin, ülkedeki sivillerin korunması ve güvenliğin sağlanması için ortak önlemler almasına onay vermişti.

Fransa tarafından Konsey'e sunulan ve oybirliğiyle kabul edilen kararda, Afrika Birliği misyonu MISCA'daki asker sayısının 3 bin 500'e çıkarılması ve Fransa'nın geçici bir süreyle MISCA'ya askeri destek vermesine onay verildi. Fransa'nın MISCA'ya bin askerle destek vermesinin beklendiği kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkedeki asker sayısını birkaç gün içerisinde iki katına çıkaracağını duyurmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.12.2013 12:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol