FIRTINALI HAYATI BOMBAYLA SON BULDU!

(Hayalet) lakaplı Makhauri, Kiev’de aracına konulan bombanın uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu öldürüldü.

10 Eylül 2017 Pazar 12:36
FIRTINALI HAYATI BOMBAYLA SON BULDU!

Zona (Hayalet) lakaplı ‘Çeçen Bond’ Temur Makhauri, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de öldürüldü. Makhauri'nin kullandığı lüks araca konulan bomba, uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Türkiye’de bir biri ardına işlenen Çeçen cinayetlerinin ardından tutuklanan, ancak yargılandığı davadan beraat eden “Zona” kod adlı Temur Makhauri olay yerinde can verdi.


Zona'nın içinde bulunduğu arabanın patlaması sonucu yanında bulunan bir kadın ve çocuğun da yaralandığı açıklanmıştı.

Ukrayna basını bugün Zona'nın yanındaki kadının eşi değil, Ukrayna'nın ünlü foto-modeli Natalya Koşel olduğunu açıkladı. Araçtaki çocuk hafif yara ile kurtulurken Natalya Koşel'in bacağı koptu, ağır yaralandı. Fotomodelin hastanede tedavisi sürüyor Çeçen Savaşı'nın sembol isimlerinden Şamil Basayev’in yanında Ruslara karşı savaşan Makhauri’nin, Gürcistan’dan İstanbul ve Suriye’ye uzanan fırtınalı hayatı böylece Ukrayna’da son buldu.

26 Şubat 2009'da Zeytinburnu’nda öldürülen Çeçen komutanlardan Ali Osaev cinayetiyle suçlanan Makhauri, 2012'de İstanbul'da gözaltına alındı. Makhauri, suçlamaları reddetse de hapse atıldı.

FSB ajanlarıyla görüşmesi ortaya çıkmıştı

Zona kod adlı Makhauri'nin İstanbul'da işlenen 7 Çeçen suikastında sıkça ismi geçen Rus Gizli Servisi (FSB) yetkilisi Bashir Kuştov ile Kumkapı'da yaptığı görüşme kamera ile tesbit edilmişti.

Bu görüşmelerde Rus istihbarat görevlisinin Zona'ya Çeçenistan Cumhuriyeti eski Enformasyon Bakanı ve Kuzey Kafkasya'daki tüm direniş cephelerini tek bir çatıda birleştiren ve 2007'de kurulan Kafkasya Emirliğinin ideoloğu Movladi Udugov'u öldürmek karşılığında 500 bin euro para teklif edildiği ortaya çıkartılmıştı.

Zona Türkiye'de çıkarıldığı mahkemede de kendisine Udugov'u öldürmek için para teklif edildiğini ve yol masrafı için 3000 dolar aldığını kabul etmişti.

Makhauri kimdir?

Makhauri, 4 yıllık tutukluluğunun ardından cinayetin işlendiği gün Gürcistan’da olduğunu ve o tarihlerde İstanbul’a hiç gelmediğini ispatlayan belgeleri mahkemeye sununca beraat etti. Ukrayna’ya giden Makhauri, bu ülkede yaşamaya, Rus ayrılıkçılara karşı bir Çeçen birliği kurma çalışmalarına başladı. Makhauri, Rus milislerin devlet ilan ettiği Luhanks’a yönelik başlatılması planlanan operasyona, emrindeki Çeçenlerle birlikte katılmaya hazırlanıyordu. Tam bu süreçte Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bombalı bir suikast sonucu öldürüldü. Makhauri’nin ölümünden bir süre önce, başından geçenleri anlattığı bir video kaydı çektiği ve bu kaydın bir nüshasını cep telefonunda tuttuğu iddia edildi. Cinayeti Rus gizli servisinin işlediğini öne süren Ukrayna güvenlik birimleri, şimdi bu kaydın peşinde. Ruslara karşı Gürcü istihbaratıyla da işbirliği yapan Temur Makhauri, Gürcistan askerlerine dağda savaş eğitimi de verdi.


yuzdeyuzhaber





Anahtar Kelimeler:
KievMakhauriCecen Makhauri
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol