FBI'DAN MÜTHİŞ TUZAK...

FBI, ''Suriye'de cihada çağrı'' adlı altında sahte web sitesi kurdu. Başvuran kişilere THY'den bilet gönderdi, sonra da uçak kapısında yakaladı.

01 Ekim 2013 Salı 10:01
FBI'DAN MÜTHİŞ TUZAK...

 ABD'deki Federal Polis örgütü FBI, sahte bir web sitesi aracılığıyla Suriye'deki El Kaide ve El Nusra teror örgütü  kamplarına katılmak isteyen militanları belirleyip yakaladı. FBI, bu kişilere THY'den İstanbul uçuş bileti de gönderip, uçak kapısında gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre ABD'de yaşayan ve radikal islami örgütlerle bağlantısında şüphelenilen kişileri tespit etmek isteyen FBI, Suriye'deki iç savaş sonrası sahte bir web sayfası oluştırdu.
 
"Suriye'de Cihata Çağrı " başlıklı sayfada, Suriye'deki El  Nusra örgütüne katılmak isteyenlerin, kendileriyle bağlantı kurmaları duyurusu yapıldı. Sayfaya, El Nusra'nın verdiği silahlı eğitimle ilgili videolar da yüklendi.

Siteye girerek e-mail atan kişilerle ilişki kuran FBI, THY'den İstanbul uçak bileti gönderdi. İstanbul'a ulaşıldığında kara yolu ile Gaziantep ya da Hatay'a gidilmesini, burada temas kurulacak kişinin telefonunun da daha sonra verileceği belirtildi.

Tuzağa düşen ve Suriye'deki El Nusra cephesine katılmak isteyen kişiler, uçak bileti ile birlikte ABD'deki hava limanlarına geldiklerinde, teker teker yakalandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.10.2013 10:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol