FACEBOOK'A TOPLU DAVA AÇILIYOR

Avusturyalı kullanıcı verileri koruma aktivistleri sosyal ağ Facebook’a toplu dava açmak için gönüllüler arıyorlar. Aksiyonun öncülerinden Avusturyalı Max Schrems Facebook’taki veri koruma konusundaki güvenlik boşluklarını şikayet etmesiyle tanınıyor.

01 Ağustos 2014 Cuma 13:13
FACEBOOK'A TOPLU DAVA AÇILIYOR

 Schrems, Viyana Ticaret Mahkemesi’nde Facebook’a karşı açtığı davaya diğer üyelerinde katılması çağrısında bulunarak “her bir davacı artışıyla Facebook üzerindeki baskı daha da artacaktır” dedi. Max Schrems, Facebook’un her davacıya ayrı ayrı en az 500 Euro tazminat ödemesini istiyor. 

Sosyal medyada kişisel bilgilerin korunması konusuna hassas aktivistlerden Schrems, Facedbook’un kullanıcı bilgileri saklama koşulları, Avrupa Birliği yasalarına göre geçersizdir derken “bir çok bilgi kullanımcıların haberleri olmadan toplanmaktadır” dedi.

Abendzeitung’un haberine göre, Facebook’un Amerikan İstihbaratı NSA işbirliği ile kullandığı “Prism” programı da davanın içeriğinde yer alıyor. Facebook ve Amerika’da merkezi olan diğer internet firmaları yasal olarak bazı koşullarda resmi makamlarla kullanıcı bilgilerini paylaşmak zorunda.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.08.2014 13:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol