ERDOĞAN'IN O TAVRINA BAKIN NE DEDİ?

Şimon Peres 7 yıl sonra ilk kez Erdoğan'ın 'one minute' çıkışı hakkında konuştu.

04 Temmuz 2016 Pazartesi 15:04
ERDOĞAN'IN O TAVRINA BAKIN NE DEDİ?

 Türkiye-İsrail ilişkilerine de değinen İsrail’in 9. Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Erdoğan'ın Davos çıkışı hakkında, "Kalbimde iyi duygular var. Kırgınlıklarla zamanımı geçirmek istemiyorum. Geleceği değiştirebilmeniz için geçmişle boşanmanız şart. Hayal kurabilmelisiniz. Olan oldu, bitti, gitti..." diye konuştu.

Şimon Peres, Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtladı. Peres'e "Erdoğan’ın anlaşmanın imzalanmasından sonra Mavi Marmara’nın seferini organize eden İHH’ya yönelik eleştirel bir çıkışı oldu. ‘Bana mı sordunuz, izin mi aldınız?’ şeklinde ifadeler kullandı. Bu ton değişikliği sizi şaşırttı mı?" sorusu da yöneltildi. Peres bu soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Daha önce olmuş olsaydı sevinirdim. Ama hep dediğim gibi geçmiş geçmişte kaldı. Bugün artık hiç anlam taşımayacak türden polemiklere girmeyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıkça bunu dile getirmiş olmasını takdirle karşılıyorum. Daha önce söylenmiş olsaydı düşünceli bir davranış olurdu. Ama sonuçta prensipteki yaklaşım zaten buysa memnuniyetle karşılıyorum."

Hürriyet





Son Güncelleme: 04.07.2016 15:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol