ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK KORKUSUNU DA AÇIKLADI!

ABD’li yazar ve araştırmacı Michael Collins yazısında, Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama’ya açıkça şantaj yapmasını ‘büyük bir hata’ olarak tanımladı.

02 Mart 2016 Çarşamba 10:11
ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK KORKUSUNU DA AÇIKLADI!

 ABD’li yazar, Erdoğan ve dostlarının asıl korktukları şeyin ‘hapse girmek’ olduğunu savundu.

Michael Collin’s göre Erdoğan ve yakınları kendileri tarafından yönetilmeyen bir hükümet başa geçtiği anda yargılanacaklar ve büyük ihtimalle de uzun süreli hapis cezasına çarptırılacaklar. Erdoğan’ın cezaevine girmekten daha çok korktuğu şeyin ise ABD Başkanı Obama olduğunu söyleyen Collins’in tespitleri şöyle;

“Erdoğan, Obama için çalışıyor ve ancak Obama onu kovabilir. Türkiye, Suriye hükümetini devirmek için cihatçıları destekleyen NATO’nun bir parçası. Daha açık olmak gerekirse Erdoğan, Türkiye’nin yabancı cihatçıları eğitmek, donatmak ve yerleştirmek, aynı zamanda da yerli cihatçıları desteklemek konusundaki kilit rolü yoluyla Beyaz Saray’ın gönüllü bir hizmetkarı oldu.”

‘Erdoğan’ın Kirli ilişkileri’

Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la yakın diplomatik ilişkiler yürüttüğünü hatırlatan Collins, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Esad karşıtı politikayı açıklamasının ardından bu durumun değiştiğini belirtti.
‘Esad gitmeli’ politikasının başarısızlığa uğradığını ve Batı’nın olabildiğince sessiz bir şekilde geri çekilmeye çalıştığını ifade eden ABD’li yazar, Obama’ya karşı tavır alan Erdoğan’ın ise büyük bir risk aldığının altını çizerek şunları söyledi:

“İşbirliği yapmayan ve Obama’ya gülünç bir şekilde meydan okuyan Türkiye kirli ilişkileriyle ilgili daha detaylı bir inceleme yapılmasıyla ilgili büyük bir risk aldı. Suriye’de 250 bin kişinin ölmesinin, daha önce olmayan bir sığınmacı krizinin başlamasının ve Suriye’deki bütün azınlıkları katleden cihatçılara yönelik güçlü desteğin sebebi olan kirli ilişkileri…”

Böyle bir durumda Erdoğan’ın büyün sorumlulukla başa çıkması gerekeceğini ifade eden Collins, bunun da yönetimdeki günlerinin sayılı olduğu anlamına geldiğini ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.03.2016 10:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
esraonat 2016-03-12 22:17:55

erdoğan candır gerisi boş ve yalandır ölümüne erdoğan ölümüne akpliyiz

Avatar
lfx 2016-03-15 21:44:10

Erdogan dokunmak 3.dünya savaşını bunu unutmayın

Avatar
DÜZCELI..Dursun 2016-04-13 01:00:53

Adi köpekler eski camlar bardak
Oldu.hadi sikiyorsa yapin bu günlere gelene kadar biz türkiye
Olarak cok bedel ödedik bundan
Böyle avrupa ödeyecek.......

Avatar
kamberoğlu 2016-03-08 03:54:48

Yeter lan artık bu tayyip düşmanlığı..
cücük beyninizle ..
Sizin derdiniz tayyip değil ki.
siz milli olan her seye karşısınız..
..genetik olarak karşısınız
...Genetiğiniz farklı ..genleriniz farklı..
Normal karşılıyorum sizleri ..elbet karşı olacaksınız..atalarınızın genleri farklı..
...sizin icin farketmez ki zaten..Özal,menderes,erbakan,muhsin bey,,,yada Abdulhamit
Yapıştır yaftayı gitsin..
..BİZLER için değişmez
Yemişim akp yi..tayyibi
Sahıs gelir geçer ..millet kiymetini bilir zaten ,assalarda bilir,,harcasalarda bilir,,
Memlekete hizmet etsin yeter..
14 yildir bu tenekeyi çalanlar ,,siz devam edin yavrum..
Millet yapıyor yapiceeeni..

Avatar
esat esat 2016-04-10 20:40:30

Ulan ne kadar bok beyinli insanlar var bu cagda adamin yemediyi nane yok hala savunuyorlar Allah rahmet eylesin aziz nesin cok haklisin

Avatar
Anton zırtnoviç 2016-04-11 11:39:22

Bence bu ülkede o kadar çok gerikafalılar var ki saymakla bitmez ya adam durmadan çalmış gemicikleri var paracıkları sıfırlıyor Zarrabla kanka olmuş zaten ben o %52 oya da inamiyorum kesin onu da çalmış birde hala çıkıp bana Kerdoğanı savunuyorlar ya bu ülkenin ağzina sıçmışlar çocuklara tecavuz ediliyor Aile bakanı birkerecikten bir şey olmaz diyor ben daha hangisini sayayım ben Aziz Nesinin o başlattığımız sözünü yine %52 ye hatırlatırım Ak haramiler

Avatar
Agit öcal 2016-04-11 09:32:10

insan anlamakta zorlaniyor yorumlari okuyunca bir hirsiz yonetimi ellestirmek ne zamandan beri Vatan hayinligi oldu

Avatar
Birzamanlar çok hararetliydi 2016-04-13 10:38:34

Bu memlekette 5 milyon sağcı ve solcu 12 eylülde bedel ödedi... Ogünkü akıncılar, bugünkü aktroller, Osmanlı torunları.. Bedel ödemediler, çok yakındır onlarında sonu,,bizlerden daha kötü olacaklar ve bunlarınki bizlerden çok daha kötü olacak... O gün aynı savunmaları ve aynı mücadeleyi yapabileceklermi.. Bakacak gece toplananlara hapishane ve toplama kamplarında işkence ile ölen faili meçhuller,, ve sana sahip çıkan hiçbir siyasetçinin olmadığı görerek yaşayacaksınız.. Çünkü herkes kendi götünün kurtarmaya çalışacak.. Bizde yurtdışı kaçaklar vardı.. Ama sizde sanırım oda olmayacak yurtdışı hiçbir ülke de kabul etmeyecek..PKK ile işıd le Cumhuriyeti ve ilkelerini mahvettiniz ülkeyi bu hale getirmenin bedelini çok ağır ödeyeceksiniz..bekleyin sabırla o gün yakın..