'ERDOĞAN İÇİN ZAMAN DARALIYOR'

Tüm Asya'ya seslenen gazeteden flaş iddia: Erdoğan için zaman daralıyor

01 Aralık 2017 Cuma 23:26

Hindistan'ın eski kıdemli diplomatlarından M.K. Bhadrakumar, Rıza Sarraf davasını Asia Times için ele aldı. Eski diplomat, Erdoğan için ise "Zamanı daralıyor" dedi.
İranlı işadamı Rıza Sarraf'ın ABD’de görülen davada İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle ilgili ifadesi ve bu durumun Türkiye siyasetine etkisi dünya basının da gündeminde. Asya kıtasında İngilizce yayımlanan Asia Times gazetesinde, ‘Altın tüccarının ifadeleri Erdoğan’ın altındaki zemini sallıyor’ başlıklı bir makale yayımlandı.

Türkiye’de de görev yapmış eski Hintli diplomat M.K. Bhadrakumar’ın imzasını taşıyan makalede, “Zarrab, Erdoğan’ın itibarına onarılamaz bir hasar gelmesine yol açabilir ve ailesi ile yakın yardımcılarının suçlular olarak zan altında bırakabilir” denildi. Bhadrakumar, davanın sonucunda Türk bankalarına milyarlarca dolarlık ağır cezalar kesilebileceğini, hatta Türkiye’ye yaptırımlar dayatılabileceğini öne sürdü.

Makalede, ‘Erdoğan’ın Batı’dan uzaklaşan politikalarından geri adım atmak ile ülkeye zarar gelmesi’ arasında bir tercihle karşı karşıya olduğu savunuldu. Bhadrakumar, “Erdoğan’ın karşısında iki seçenek var; şartlı teslim olmak ya da uzun ve son derece başarılı bir siyasi kariyerle inşa ettiği evin büyük hasar görmesi. Zaman daralıyor. Erdoğan savunmaya geçiyor”yorumunu yaptı. Hintli diplomat, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye’ye dair son sözlerinin de bu bağlamda bir seçenek sunduğunu yazdı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.12.2017 01:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Lutheran Hospital 2018-05-04 08:52:29

Merhaba, böbrek satmak ister misin? Varsa, aşağıdaki e-posta yoluyla bize ulaşın [email protected]
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.