Erdoğan Basel'e 19 Ton Altın Aktardı!

İsviçre gazetesi BzBasel'in haberine göre; Merkez Bankası altın rezervlerini ABD'den İngiltere ve İsviçre'ye taşıdı. Habere göre Erdoğan, gelişmiş ülkelerin merkez bankaları tarafından kurulan Uluslararası Takas Bankası (BIS)'na 19 ton altın depolamış.

21 Haziran 2018 Perşembe 00:38

Basler Zeitung BZ Basel Gazetesi'nde Jonas Hoskyn imzalı haberde 'Erdoğan Basel'e 19 ton altın getiriyor' denildi. Habere göre altınlar Basel istasyonu karşısındaki Bank For International Settlements'a aktarıldı.

Türkiye Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini kademeli olarak altınla değiştirdiğinin vurgulandığı haberde şöyle denildi: Türkiye ile ABD arasındaki gerilim sonrası Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki rezervini taşıma kararı verdi. Gerek Türk bankacı Hakan Atilla'nın 32 ay hapis cezasına çarptırılmış olması gerekse olası bir yaptırım kararı ihtimaline karşı Amerikan Merkez Bankası'ndaki 29 ton altının 10 tonu İngiltere'ye geri kalan 19 ton altın ise İsviçre'nin Basel kentindeki Uluslararası Takas Bankası'na aktarıldı. Buna karşın BIS, Basel'de altın depolandığı iddialarını yalanlıyor ve bireysel ülkeler hakkında bilgi vermiyor.

Basel kentinde en ikonik binalardan birine sahip olan Uluslararası Takas Bankası'nın yüksek güvenlik içerdiğinin belirten habere göre, toplam 600 çalışanın diplomatik korumaya tabii olmanın tadını çıkardıkları vurgulandı. 70 metre yüksekliğindeki gökdeleninde faaliyet gösteren bankaya girişin ancak BIS Genel Başkanı ya da Genel Direktörün izni ile girilebildiğinin anlatıldığı haberde Basel polisinin dahi bina içerisindeki silah sayısını bilmediği belirtildi.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.06.2018 01:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol