EN SOĞUK GELENEK...

New York'ta 1903 yılından bu yana devam eden geleneği yaşatmak isteyen yaklaşık 2 bin 500 kişi, yılın ilk gününde sıfırın altına düşen soğuk havaya aldırış etmeden Atlantik Okyanusu'na girdi.

02 Ocak 2014 Perşembe 11:39
EN SOĞUK GELENEK...

 Coney Adası Kutup Ayıları Kulübü tarafından organize edilen geleneksel etkinliğe birçok dalış ve yüzme kulübü destek verdi. Hasta çocuklar yararına yardım organizasyonlarında kullanılmak üzere katılımcılardan 20 dolar ve üzeri bağış yapmaları istenen etkinliğe yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Katılımcılar, etkinlik öncesi toplandıkları Coney Adası Plajı girişinde danslar eşliğinde, fotoğraf çektirdi. 

Yeni yıla başlarken "temizlenme" anlamı taşıyan etkinlik kategoriler halinde gerçekleşti. Başlama çizgisinde toplanan Amerikalılar başlama işaretiyle çığlıklar atarak kendilerini soğuk sulara bıraktı. Katılımcılar, termometrelerin sıfırın altında 2 dereceyi gösterdiği sırada buz gibi suya girmenin ilk olarak şok, ardından da uyuşma etkisi yaptığını söyledi. Etkinlik sırasında, "Bacaklarımı hissetmiyorum", "Donuyorum" gibi çığlıklar atan Amerikalılar, soğuğa aldırış etmeden defalarca suya girdi. 

The Polar Bear Club of Coney Island has held the winter swims since 1903.

Etkinlik süresince polis denizde ve karada güvenlik tedbirleri aldı. Olası bir boğulma durumuna karşılık cankurtaran ve ilk yardım ekiplerinin hazır beklediği etkinlik, herhangi bir tatsız olay yaşanmadan sona erdi.

Yaşlı ve çocukların da aralarında bulunduğu katılımcılara etkinlik sonunda sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan katılımcılar plaj girişinde yeniden toplanarak dans edip ısınmaya çalıştı.


The Polar Bear Club of Coney Island has held the winter swims since 1903.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.01.2014 11:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol