Dünyanın en büyük 2. ülkesi yeniden sayılıyor

Çin'den sonra dünyanın en büyük nüfusuna sahip Hindistan'da nüfus sayımı 2,7 milyon nüfus memurunun görev almasıyla başladı.

10 Şubat 2011 Perşembe 00:24
Dünyanın en büyük 2. ülkesi yeniden sayılıyor

Nüfusu 1 milyar 170 milyon civarında tahmin edilen Hindistan'da, iki milyon 700 bin sayım görevlisi, 10 yılda bir yapılan nüfus sayımında, nüfusu belirlemek için ülkenin dört bir yanına dağıldı.

İlk kez, daha sonra verilecek kimlik kartlarında kullanılmak üzere yurttaşların ad ve adres bilgilerinin de alındığı sayımda ilk kayıt altına alınan Devlet Başkanı Pratibha Patil oldu.

İktidardaki Kongre Partisi'nin genel başkanı Sonia Gandi de başkent Yeni Delhi'deki malikanesinde kutsal dev banyan ağacının gölgesinde sayıldı.

Gökdelenlerden gecekondulara kadar bütün haneleri dolaşacak olan sayım görevlileri vatandaşların içme suyu ve elektrik kullanımı, konutlarında ne gibi yapı malzemeleri kullandıkları, kerpiç evler veya samandan kulübelerde yaşayıp yaşamadığı üzerine bilgi alacak.

Sayım görevlileri son olarak park, köprüaltı ve tren istasyonlarında yatan milyonlarca işsiz insanın sayısını da belirlemeye çalışacak.

İlk aşaması geçen yıl tamamlanan sayımın kesin sonuçları gelecek iki yıl içinde açıklanacak.

Her 10 yılda bir nüfus sayımı yapan Hindistan'da kimlik kartı bulunmuyor.

AA

Kaynak : haber7.com





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol