DÖVÜŞ KULÜBÜ GERÇEKTEN VARMIŞ!

Friday Night Fights’ın (Cuma Gecesi Dövüşleri) New York’ta gerçekleştirildiği karanlık yeraltı koridorlarına adım atıldığı an odadaki enerji hissediliyor.

05 Şubat 2013 Salı 15:00
DÖVÜŞ KULÜBÜ GERÇEKTEN VARMIŞ!

 Business Insider’ın haberine göre dövüşlerin gerçekleştiği ring, yüksek müzik ve buz gibi bira bu işin amatör bir yapım olmadığını hatırlatıyor.

1997 yılından beri, Kuzeydoğu’da yıllardır Muay Thai ve Mixed Martial Arts (Karma Dövüş Sanatları) isimli etkinlikler ortaya koyuyor olan Friday Night Fights, 2011 yılında ise özellikle Muay Thai kick-boks etkinliklerine odaklanmaya karar verdi.
Ayda bir kez New York’ta, şehirde sunulan en harika gösterilerden biri olan, kendileri ile aynı adlı yapımları Friday Night Fights’ı düzenliyorlar.
Dövüşçülerin temas açısından sekiz farklı nokta imkanı veren yumruklardan, ayaklardan, dirseklerden ve dizlerden yararlandıkları Tayland kökenli bir dövüş sanatı olan Muay Thai bu sebeple “sekiz silahın sanatı” olarak biliniyor.
Mixed Martial Arts’ın aksine yerde dövüşemeyen Muay Thai dövüşçülerinin maç boyunca ayakta mücadele etmeleri gerekiyor.
Mixed Martial Arts bir eğlence şekli olarak, özellikle Ultimate Fighting Championship (UFC) gibi markalarla, durmadan büyümeye devam ediyor.
Business Insider’a konuşan Friday Night Fights’ın başkanı Justin Blair, Mixed Martial Arts’ın artan popülerliğinin bir sonucu olarak Muay Thai’ın izleyici kazanmak adına müthiş bir potansiyeli olduğunu belirtti.
Gösteri başına yaklaşık 10-15 maçın yapıldığı ve iki ya da daha fazlasının profesyonel gösteriler olduğu Friday Night Fights etkinlikleri amatörleri ve profesyonelleri içeriyor.
Her biri tam zamanlı dövüşçü olmayan Muay Thai yapan profesyonellerin ikinci işleri dövüş sanatı eğitmenliğinden mühendisliğe kadar değişiklik gösteriyor.
Hatta bu dövüşçülerin arasında bazı önde gelen bankacılar dahi bulunuyor.

TurkishNY

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol