DEVRİM MUHAFIZLARI: CIA ETKİLİ OLDU...

İran'da geçen Cuma günü yapılan seçimlerden “reformcuların” mutlak bir zaferle çıkmasının üzerinden daha bir hafta bile geçmeden “muhafazakarlar" karşı saldırıya geçti.

02 Mart 2016 Çarşamba 09:36
DEVRİM MUHAFIZLARI: CIA ETKİLİ OLDU...

 Muhafazakarların en önemli isimlerinden biri olan İran Devrim Muhafıları Komutanı ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Tümgeneral Muhsin Rızai, son parlamento seçimlerinde ortaya çıkan sonuçlarda dış güçlerin büyük etkisi olduğunu savunarak, bir CIA ajanının geçen yıl Tahran'a gelerek seçim sonuçlarını etkilemek üzere önemli faaliyetlerde bulunduğunu ileri sürdü.

Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, İran Devrim Muhafızları Savunma Bilimleri ve Mühendislik Konferansı'nda dün bir konuşma yapan Rızai, son parlamento seçimleri öncesi düşman güçlerin İran'da büyük çaplı bir “yumuşak savaş" yürüttüğünü iddia etti.

Tümgeneral Rızai, bu güçlerin özellikle bazı adayların seçimleri kazanmasında önemli rol oynadığını savunarak, “Nitekim bir CIA ajanının geçen sene Haziran ayında Tahran'a geldiğine ve bazı üniversiteleri ziyaret ettiğine dair istihbarat aldık. Seçim sonuçlarında bunların büyük rolü oldu" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.03.2016 09:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol