DER SPIEGEL'DEN ÇARPICI SONUÇ!

Almanya’nın prestijli politik dergilerinden Der Spiegel’de yayımlanan Eren Çaylan ve Maximilian Popp imzalı habere göre, Türkiye’de ikinci bir darbenin gerçekleşme olasılığı var

01 Temmuz 2017 Cumartesi 23:22

Alman Der Spiegel’den Eren Çaylan ve Maximilian Popp imzalı habere göre, Türkiye’de ikinci bir darbenin gerçekleşme olasılığı var.

Odatv’den Ali Yıldırım’ın Der Spiegel dergisine dayandırdığı haberine göre, Almanya’nın en etkili haftalık siyasi dergisi Der Spiegel’in bugün piyasaya çıkan son sayısında da yaklaşık bir sene önce gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimi önemli bir yer tutuyor.

Gazeteci Eren Çaylan’ın işbirliği ile hazırlanan altı sayfalık haber Spiegel’in Türkiye muhabiri Maximilian Popp’un imzasını taşıyor. Haberde ayrıca dpa, Getty Images, Polaris, Reuters ve depo Photos gibi ünlü ajansların foto muhabirleri Batu Can, Osmancan Gürdoğan, Gökhan Tan, Sedat Suna ve Emin Özmen tarafından 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğraflar da kullanıldı.

Haberin sonunda verilen bir link ile Reuters Haber Ajansı malzemelerinin kullanıldığı bir videoda Maximilian Popp darbe girişimi ile ilgili başından geçenleri anlatıyor. Darbe gecesi Berlin’de olduğunu belirten Popp, bulduğu ilk uçakla hemen Antalya’ya uçmuş ve oradan da Ankara’ya geçerek araştırmalarına başlamış. Çeşitli söyleşiler yapan Popp savcılık dosyalarını incelemiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, muhalefet partilerinin ve askerlerin raporlarını değerlendirmiş.

Altı sayfalık haberine “Uzun bir gecenin tutanağı” başlığını atan Maximilian Popp’un vardığı sonuç: “Darbe teşebbüsüne yol açan tüm faktörler halen mevcut. Yeni krizler ve hatta ikinci bir darbe teşebbüsü artık olası değil denemez.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol