DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

'Defol o......." tepkisine Alman Başbakan'ı Angela Merkel bakın nasıl karşılık verdi?

15 Ekim 2012 Pazartesi 14:27
DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

 Almanya Başbakanı Merkel, Atina ziyareti sırasında kendisine “Defol o....” diye bağıran Yunanları hoşgörüyle karşıladı, “Şiddete başvurmadan herkes düşüncesini söyleyebilir” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın “Bana da hakaret ediyorlar” diyerek BM’de ifade özgürlüğüne sahip çıkmasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel de benzer bir açıklama yaptı. Merkel, Atina dönüşünde Aşağı Saksonya’nın Celle kentindeki CDU Eyalet Kurultayı’nda yaklaşık bir saat süren ve dakikalarca alkışlanan konuşmasında özetle şunları söyledi:
Avrupa homojen değil. Malta, Yunanistan, İspanya, İsveç birbirlerinden farklı. Ama hepsi birer demokrasi, hepsi insanlık onurunun herşeyin üstünde olduğu değerine, özgürlük haklarına sahip çıkıyor. Düşünce, din, protesto, basın özgürlüğü var. Bu AB’nin temel hakları, değerleridir.
NE GÜZEL Kİ BU HAK VAR
Yeni döndüğüm Yunanistan ziyaretimde orada yapılan protestolarla ilgili çok konuşuldu, yazıldı. Ben size şunu söyleyeyim: Ne güzel ki bu hak var. İnsanlar geldi, protestolarını yaptılar. Şiddet olaylarına karışmayanlar evlerine gitti. Protestoya katıldıkları için hapse götürülmediler.
Bunun değerini ben çok iyi bilirim. Çünkü ben 34 yıl protestoya izin verilmeyen bir yerde (Doğu Almanya) yaşadım. Herkes, şiddete başvurmadan düşüncesini açık söyleyebilir. Euro’yu korumaya da kararlıyım. Çünkü o sadece bir para birimi değil. AB’yi ileriye taşıyacak bir değer.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol