DARBE İÇİN YORUM YAPMADI.. PEKİ NEDEN?

Mısır'da darbe sonrası çeşitli ülkelerden açıklamalar geldi. Ama bir lider yorum yapmayacağını açıkladı. İşte o lider..

04 Temmuz 2013 Perşembe 13:40
DARBE İÇİN YORUM YAPMADI.. PEKİ NEDEN?

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Mısır'daki askeri darbeye ilişkin, "Mursi'nin boyun eğmeyen tavrını takdir etmek gerekiyor" dedi.

Mısır'daki krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, bu ülkede halkın iradesiyle seçilmiş iktidara karşı önce muhtıra verildiğini şimdi de fiili olarak darbenin gerçekleştirildiğini belirtti.

Çelik, "Bu darbenin dış desteği de var. Bazı Batı ülkeleri, Müslüman Kardeşler hareketinin iktidara gelmesini hazmedemediler, hazmetmek istemediler. Önce meydanları hareketlendirdiler, sonra muhtıra verdiler, şimdi de darbeyi yaptılar" diye konuştu.

Ürdün, Mısır halkının iradesine saygı duyduğunu açıkladı.

Ürdün haber ajansı Petra'ya konuşan Dışişleri Bakanı Nasır Cevde, "Ürdün'ün, büyük ve kardeş Mısır halkının iradesine olan saygısı ve samimi dostluğunun sürekliliği konusundaki konumu açık ve değişmezdir" ifadelerini kullandı.

Fas Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da "ulusal birliğin korunması" çağrısında bulundu.

Hamas lliderlerinden Yahya Musa, Mısır ordusunun yönetime el koymasına ilişkin yorum yapmayacağını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'da ordunun yönetime el koymasıyla ilgili açıklamasında, Mısır ordusuna "İktidarı alıp uzun süre kalma, geçici ol, yeni süreçte Mursi taraftarlarını da dışlama" mesajını verdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki moon, Mısır'da itidal çağrısında bulundu.

Mısırlıların Mursi yönetimine duydukları öfkeyi anladığını belirten Ban Ki Moon, bununla birlikte askeri müdahalelerin endişe kaynağı olduğunu vurguladı.

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Komiseri Temsilcisi Catherine Ashton da yaşananları darbe olarak nitelendirmekten ve kınamaktan kaçındı.

Demokrasiye en kısa sürede dönülmesi ve seçimlerin biran önce yapılması temennisini dile getiren Ashton, "Umarız yeni yönetim bütünüyle kapsayıcı olur" ifadesini kullandı.

Kanada ve İngiltere dışişleri bakanları Mısır'da bütün taraflara itidal çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Mısır'da askerin yönetime müdahalesini övdü, geçici olarak devlet başkanlığına getirilen Adli Mansur'u daha göreve başlamadan kutladı. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.07.2013 13:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Av Ali Guvercin 2013-07-04 14:51:00

bir insan yemegi bir gun tuzlu severse, ertesi gun sekerli, daha ertesi gun tuz un damlasina itiraz ederse, daha iertesi gun acili cok sever sonra aciya tahamul edemezse, bu insan tutrsizdir.capsizdir. kimse dikkate almaz.

misir da o soyle dmeis bu boyle demis. bunlarin hepsi hikaye. bati muslumanlari surekli kullanir. batinin cikarina calisan muslumanlar rahmanidir aleyhine davrananlar seytanidir. rahmani ve seytani kavramlarini batinin belirledigi bir ortamda kimin gercekte ne olup olmadigini anlamak icin gercek dusunce yazarlarina bakmak ve capli politikacilarin yorumlarina bakmak lazim.

ben dun darbeye karsiyim arap bahari demokrasi diyerek libya petrollerine el koyan zihniyet simdi bu askeri darbe karsisinda ses cikarmaz sa, bu onun iki yuzlulugunu gosterir.

derin dusunenler zaten bastan anlarkeh bu olyala abd nin demokrasi adina somurmesi tarihe karisacaktir ve askeri darbeler donemi yeniden baslayacaktir.