DAHİ FİZİKÇİDEN KORKUTAN AÇIKLAMA

Stephen Hawking: Uzaylıların işgaline hazır olun.

03 Ekim 2015 Cumartesi 09:28
DAHİ FİZİKÇİDEN KORKUTAN AÇIKLAMA

 Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), "Mars'ta sıcak aylarda akan tuzlu su bulunduğuna dair çok güçlü kanıtlara ulaşıldığı" yönündeki açıklamasının üzerinden henüz birkaç gün geçmişken, dahi fizikçi Stephen Hawking'den (73) korkutan bir yorum geldi.

 
İspanyol El Pais gazetesine konuşan Hawking, "Eğer uzaylılar bizi ziyaret ederse, sonuç, pek muhtemel Kolomb'un Amerika'ya ayak bastığındaki gibi olur. Bu da yerli Amerikalılar için çok iyi olmamıştı" dedi.
 
Dünyanın en ünlü bilim adamlarından Hawking, "Böylesi gelişmiş yaratıklar, ulaşabildikleri herhangi bir gezegeni ele geçirmek ve kolonileştirmek isteyen göçebeler olabilir" diye konuştu.

Hawking, insanlığın kendi sonunu kendinin getireceğini de vurguladı. Bu durumun doğal afetler veya nükleer savaşlar ile olabileceğini öngören Hawking, insanlığın oluşturacağı bu yıkımın, “Tanrı” ile ilgili olmadığını da aktarmayı tercih etti. Kendi düşüncesinin, ünlü Fizikçi Einstein gibi olduğunu ve Evren’in geçmişinin, Doğa Kanunları ile açıklanabileceğini de söyleyen Hawking, bu konuda yine Tanrı’dan beklenti içinde olmanın gerekmediği yineledi. Son olarak Stephen Hawking, durum her ne olursa olsun matematiğin gösterdiği yolda, insanlığın evrenin başka bir ucunda yaşam alanı bulması zorunluluğunun olduğunu, aksi halde Dünya yaşamının öyle ya da böyle kaynaklarını tüketeceğini anlattı. Hawking’in son sözleri ise, “Uzay’ın derinliklerine gidin ve bakir gezegenleri bulun” şeklinde oldu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.10.2015 09:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Turgut tarhan 2015-10-04 00:11:02

gerçek anlamda dahi olan fizikçinin haklı olduğunu düşünürsek gelecek icin ciddi durumlar var olabilir