'ÇUVALCI' DIŞİŞLERİ BAKANI OLUYOR...

Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesi sırasında Irak’taki ABD güçlerinin komutanı olan David Petraeus ABD dışişleri bakanı olacak…

29 Kasım 2016 Salı 14:58
'ÇUVALCI' DIŞİŞLERİ BAKANI OLUYOR...

Petraeus, 2012’de evlilik dışı ilişkisi ortaya çıkınca CIA başkanlığından istifa etmişti
Daha önce Trump Yönetimi’nde dışişleri bakanı olabilecek isimler arasında Mitt Romney, Newt Gingrich, John Bolton ve Bob Corker gibi isimler geçiyordu.

Ancak CIA’in eski direktörü David Petraeus’un son günlerde bu koltuk için istekli olduğunu açıklamasının ardından dengeler değişti.

Bloomberg’e konuşan ve Trump’ın geçiş ekibinde üst düzey rol oynayan bir yetkili, seçilmiş başkanın  emekli general Petraeus ile bir araya geleceğini duyurdu.

Türk askerinin başına çuval geçiren komutan oydu

2003 yılında Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayı sırasında Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin başında General David Petraeus vardı. General Odierno ise, Petraeus’un emrinde Kuzey Irak’taki Amerikan birliklerinden sorumlu komutandı.

“Emri ben vermedim” demişti

Petraeus, askeri kariyerini sonlandırıp CIA Başkanı olduğunda Türkiye’yi ziyaret etmiş ve bu ziyaret sırasında da Türk yetkililere, “Türkiye’de benim adım çuvalcı general diye çıktı. Oysa çuval emrini ben değil, General Odierno vermişti” dediği basına sızmıştı.

Nitekim çuval olayı sırasında Genelkurmay 2. Başkanı olan Orgeneral Yaşar Büyükanıt da, Petraeus için “Çuval geçirme ile Petraeus’un ilgisi yok” açıklaması yapmıştı.
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol