ÇİN'DE TÜRKİYE RÜZGARI ESECEK!

Çin'de bu yıl düzenlenecek, Türk Kültür Yılının tanıtımı başkent Pekin'de yapıldı.

12 Mart 2013 Salı 10:57
ÇİN'DE TÜRKİYE RÜZGARI ESECEK!

 Çin'de söz konusu etkinliğin galası, iki ülke kültür bakanlarının katılımıyla 21 Mart'ta Pekin'de düzenlenecek 140 kişilik özel bir gösteriyle başlayacak. 

Pekin'deki Çin Kültür Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, 2013 yılı boyunca yapılacak organizasyonlar, program ve sergiler Türk yetkililer tarafından tanıtıldı. 
Türk Kültür Yılı kapsamında ülkenin dört bir yanında, Türkiye'den birçok gösteri grubu, kültürel etkinlikler ve özel programlarla Türkiye tanıtılacak.
Basın toplantısında konuşan Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli, iki ülke arasındaki ilişkilerin uzun bir tarihi olduğunu belirterek, son yıllarda ikili üst düzey ziyaretlerin sıklığına ve ilişkilere katkısına vurgu yaptı. 
Esenli, Çin'den sonra en fazla Çin porseleni koleksiyonuna sahip ülkenin Türkiye olduğunun altını çizerek, Türkiye'de 11 bini aşkın parçanın tamamının değişik dönemlere ait olduğunu ve Çin'den satın alınmış parçalar olduğunu kaydetti. 
Çin'de Türk Kültür Yılı boyunca koleksiyonun birçok değerli parçasını Çin'de de sergileyeceklerini söyleyen Esenli, birçok organizasyon vesilesiyle iki ülke halklarının bir araya geleceğini vurguladı. 
Kültür yılını "THY uçuracak"
Türk Hava Yollarının Pekin Müdürü Veysel Taş da THY'nin geçen yıl Türkiye'deki Çin Kültür yılında Çin Kültür Bakanlığına sponsor olduklarını hatırlatarak, bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığına sponsor olduklarını söyledi. 
THY'nin modern bir İpek Yolu altyapısı oluşturduğunu ifade eden Taş, bu bağlamda Pekin, Şanghay, Guangcou ve Hong Kong dahil 24 seferi olduğunu belirterek, Mayıs ayından itibaren Guangcou'da uçuş sayısının artacağını ve toplam 28 sefere yükseleceğini anlattı. 

AA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol