ÇİFTE SALDIRI: 118 ÖLÜ...

Nijerya'da acil durum yönetim merkezi, Jos kentinde yarım saat arayla meydana gelen iki patlamada 118 kişinin öldüğünü duyurdu.

21 Mayıs 2014 Çarşamba 11:02
ÇİFTE SALDIRI: 118 ÖLÜ...

 Plateau eyaletinin başkentindeki saldırılardan ilki kalabalık bir pazar yerinde, ikincisi yakındaki bir hastanenin önünde gerçekleşti. Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Fransız AFP haber ajansına konuşan bölge yetkilileri, ölenlerin çoğunun kadın olduğunu söyledi. 

BBC'ye konuşan gazeteci Hassan İbrahim, saldırı sonrası bölgede tansiyonun yükseldiğini, dini liderlerin halka sakin olmaları çağrısında bulunduğunu belirtiyor. Acil durum yönetim merkezi koordinatörü Muhammed Abdülselam, "Enkazdan 118 ceset çıkardık. Bu rakam henüz kaldırmadığımız enkaz bulunduğundan artabilir" diye konuştu ve yaralı sayısının da 56 olduğunu belirtti. Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan saldırıyı kınadı ve "terörizmle mücadelede kararlı" olduklarını söyledi.

Jos'taki Ayo Tumbe Omeiza adlı öğrenci "İkinci patlama benim yakınımda oldu. Arabama binmeye çalıştım. Yardım edin diye bağırıyordum. Çok sayıda ölü gördüm. Patlamadan sonra insanlar sürekli panik haldeydi. Herkes farklı yönelere sürüyordu arabasını" dedi. Eyalet ülkenin Müslüman kuzeyi ile Hristiyan güneyini ayıran noktada bulunuyor.

BOKO HARAM DAHA ÖNCE SALDIRMIŞTI
İslamcı Boko Haram örgütü de daha önce Jos'u hedef alan saldırılar yapmıştı. Ülkenin kuzeyindeki Kano kentinde Pazartesi günü meydana gelen bir intihar saldırısında da dört kişi ölmüştü.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.05.2014 11:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol