CIA'DEN UFO İTİRAFI...

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), 1950 ve 60’lı yıllarda ABD’de tavan yapan UFO gözlemlerinin arkasında ‘gizli uçak denemelerinin yer aldığını’ açıkladı. CIA, Soğuk Savaş yıllarında ihbar edilen gözlemlerin ‘en az yarısından sorumlu olduklarını’ belirtti.

05 Ocak 2015 Pazartesi 12:52
CIA'DEN UFO İTİRAFI...

 Al Jazeera Türk’te yer alan habere göre, CIA, 1950’li yıllarda başlayan ve yoğun UFO gözlemlerinin arkasındaki sırrı yarım asır sonra açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan CIA, UFO sanılan uçan dairelerin aslında ‘gizli uçak projelerine ait olduğunu’ belirtti.

CIA, Twitter hesabında, “2014’ün en iyileri listesinde en çok okunan başlık: 50’li yıllarda gökyüzünde görülen anormal olaylar? O bizdik” açıklamasında bulundu ve ‘CIA ve U-2 Programı’ başlıklı dosyanın bağlantısını sundu.
272 sayfa uzunluğundaki raporda, 1954-1974 yılları arasında yerden yaklaşık 19 bin metre yükseklikte gerçekleştirilen gözlem ve deneme uçuşları hakkında bilgi yer alıyor. 1998 yılında hazırlanan rapor, “U-2 uçağının yüksek irtifa uçuşları, çok sayıda UFO gözlemine neden oldu” ifadesi yer alıyor.
CIA, 1950’li ve 60’lı yıllarda UFO gözlemi bildiren birçok yolcu uçağı pilotu bulunduğunu, pilotların aslında U-2 casus uçaklarının bir anda belirip kaybolan görüntüsüne aldandığını belirtti. Açıklamada, ’12 bin metrede uçarken, U-2 uçağından yansıyan güneş ışınlarının uçağın bir ateş topu gibi görünmesine neden olduğu’ ifade edildi.
u2_plane_CIA
EN AZINDAN YARISI CASUS UÇAKLARDI
Soğuk Savaş yıllarında ABD’nin önde gelen gündem maddelerinden biri olan ‘uçan daireler’, yıllar sonra Steven Spielberg’in ‘Close Encounters of the Third Kind’ ve ‘ET’ ile George Lucas’ın ‘Yıldız Savaşları’ gibi tarihi filmlere ilham veren etkenler arasında kabul ediliyor.
1950’li ve 60’lı yıllarda sürekli UFO gözlemi yapılması üzerine, ABD Hava Kuvvetleri ‘Project Blue Book’ adı verilen bir çalışma başlatmıştı. 1952’de başlayan ve 1970’de sona eren çalışmada sayısız UFO gözlemi detaylarıyla kayıt altına alındı.
CIA, söz konusu yıllarda 20 bin metrede uçuşun henüz mümkün kabul edilmediğini, bu nedenle insanların gördüklerini UFO sandığını belirtti. CIA raporu, ‘genel olarak yapılan gözlemlerin en az yarısından casus uçaklar sorumlu’ ifadesini kullandı.
RUSLAR ÇOKTAN BİLİYORDU
ABD halkının aşırı heyecanına rağmen, gizli casus uçaklar Sovyet Rusya tarafından çoktan ortaya çıkarılmıştı.
Bir U-2C casus uçağı, 1 Mayıs 1960 tarihinde Rusya’nın Ural bölgesinde karadan havaya ateşlenen füzelerle düşürülmüştü. Dönemin ABD Başkanı Dwigh D. Eisenhower, bu olayın ardından casusluk faaliyetlerinde bulunduklarını itiraf etmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.01.2015 12:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol