CIA BAŞKANI'NA ŞOK..!

Wikileaks, CIA şefi John Brennan'ın kişisel e-posta adresinden ele geçirdiği bilgileri yayımladı. Brennan, kişisel adresini istihbarat faaliyetleri için kullanıyormuş!

22 Ekim 2015 Perşembe 11:32
CIA BAŞKANI'NA ŞOK..!

 Wikileaks, CIA şefi John Brennan'ın kişisel AOL e-posta hesabının hacklenmesi sonucunda elde ettiği bilgileri yayımladı. Sol Haber'in haberine göre Wikileaks açıklamasında, Brennan'ın kişisel hesabını zaman zaman istihbarat bağlantılı çeşitli projeler için kullandığına dikkat çekildi. Belgelerde Brennan'ın pasaport numarası ve ev adresinin yanı sıra, eşine ilişkin de (sosyal güvenlik numarası gibi) bilgiler yer alıyor.

"İşkence" başlıklı bir dosyada, Christopher S. Bond'un Birleşik Devletler Seçilmiş İstihbarat Komitesi'ne yolladığı bir belge yer alıyor. Bu belgede, CIA'in gözaltındaki "yüksek değerli" kişilere yaptığı işkence savunuluyor ve bu işkence metotlarının ABD'yi koruyan istihbaratları elde etmede "en değerli kaynak" olduğu öne sürülüyor.
"İşkence yöntemleri" isimli bir başka dosyada ise, bazı "sorgu teknikleri"nin yasaklanmasını öneren bir yasa tasarısı görülüyor. Yasaklanması istenen teknikler arasında çıplak bırakma, cinsel yaptırımlar, dayak, elektrik şoku, yakma, mahkumlar üzerinde askeri köpekler kullanma, bağlı mahkumun yüzüne su dökülerek yapılan "waterboarding" işkencesi, hipotermi, sahte infaz yer alıyor.
E-postaların ele geçirilmesi konusunda sorumluluk üstlenen kişi, ABD'li bir genç. 6 arkadaşının da bu işe dahil olduğunu söyleyen genç, CIA şefini Filistin'i destekledikleri ve ABD dış politikasına karşı olduklarını için hacklediklerini söyledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.10.2015 11:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol