CANLARINI ZOR KURTARDILAR...

ÜRDÜN'den Suriye'ye giriş yapan 5 Türk TIR'ı Halep'in Azez İlçesi'nde Suriye ordu birliklerince ağır silahlarla yapılan saldırılarda yakıldı. TIR'lardan son anda inmeyi başaran Türk şoförler, zeytin bahçesinde saklanıp, muhaliflerin yardımıyla Kilis'e ulaşmayı başardı.

05 Temmuz 2012 Perşembe 15:29
CANLARINI ZOR KURTARDILAR...

 İddiaya göre; Türk plakalı TIR'ları kullanan şoförler Aslan Polat, Ali Delihacıoğlu, Erdal Yedipınar, Mehmet Haksever, Cesim Kuş ile Özbekistan plakalı TIR'ın sürücüsü Halil Kurt, konvoy halinde Suriye'nin Halep iline bağlı Azez İlçesi'nde dün öğle saatlerinde Suriyeli askerler tarafından durduruldu. Özbekistan plakalı TIR'ın geçişine izin veren askerler, Türk TIR'larına ateş açmaya başladı. Bu sırada 5 TIR'da bulunan Türk şoförler, araçlarından inip, zeytin bahçesine kaçtı. Suriyeli askerler roket ve ağır silahlarla TIR'lara ateş ederken, havadan da bir helikopter bombaladı. 5 Türk şoför, zeytin bahçeleri arasında 6-7 kilometre ilerleyip, muhalif gruba rastladı. Saldırıya uğradıklarını anlatan Türk şoförler, muhaliflerin yardımıyla Kilis sınırına getirilip, Türkiye'ye geçişleri sağlandı. 



ROKET ATTILAR



Saldırıya hafif sıyrıklarla atlatan şoförler, Suriyeli askerlerin hiçbir şey sormadığını, sadece Türk oldukları için saldırıya uğradıklarını öne sürdü. 



Saldırı anını anlatan şoför Cesim Kuş, "6 TIR konvoy halinde gidiyorduk. Özbekistan plakalı TIR'ı bıraktılar. Türk plakalı TIR'larımıza sağdan soldan ateş açmaya başladılar. Bu esnada roket attılar. Bizi öldürmek için ateş açtılar. Zeytin bahçelerinin içine kaçıp canımızı kurtardık" dedi. 



HELİKOPTERDEN DE ATEŞ ETTİLER



Suriyeli askerlerin üzerlerine mermi yardırdığını söyleyen şoför Mehmet Haksever ise "Bunlar kimdir diye sormadan, doğrudan ateş açtılar. Üzerimizden geçen merminin haddi hesabı yok. Tanklarla ateş açtılar, roket attılar. Havadan da bir helikopter ateş etti. Nereye kaçacağımızı şaşırdık. Bundan sonra Suriye'ye kesinlikle gitmem" diye konuştu. 



Şoför Mehmet Haksever ise cami minarelerinde keskin nişancılar olduğunu gördüğünü, kaçtığı zeytin bahçesinde 3 saat süreyle hiç kıpırdamadan beklediğini, daha sonra da sürünerek uzaklaştığını anlattı. 



ZARAR 1 MİLYON LİRA



Türk TIR'larının bağlı olduğu Kizo Nakliyat Gıda ve Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özpolat ise şoförlerin sağ olarak Türkiye'ye ulaşmalarına sevindiklerini ancak maddi zararlarının 1 milyon lirayı bulduğunu söyledi. TIR'ların sigortalı olduğunu kaydeden Mehmet Özpolat, tazminat alabilmek için olay yerine gidip rapor tutulması gerektiğini ancak güvenlik nedeniyle bunun mümkün olmadığını dile getirerek, yetkililerden yardım beklediklerini bildirdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol