BUNDAN HABERDAR MISINIZ?

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi internette saklanan kişisel bilgilerin oranını araştırdı.

24 Nisan 2012 Salı 11:18
BUNDAN HABERDAR MISINIZ?

 Facebook size gelen daveti bile saklıyor!


İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi internette saklanan kişisel bilgilerin oranını araştırdı. Gazetenin muhabiri James Ball hem Google hem de Facebook sitelerinin sakladığı kişisel bilgilerini araştırınca ortaya ilginç sonuçlar çıktı
Sitelere başvuruları karşılığında kişisel bilgilerini döküm halinde alamayan Ball sonunda internetten araştırma yapmaya karar verdi. Google’ın ‘dashboard’ adlı uygulamasını kullanan Ball, sitenin Google ve şirketin sahip olduğu Youtube’da yapılan tüm aramaların kaydedildiğini gördü. Google’ın e - posta hizmeti Gmail’de yaptığı tüm konuşmaların da saklandığını gören Ball 177 arkadaşıyla yaptığı tam 500 konuşmaya ulaştı. Ball’un facebook üzerinde yaptığı araştırma Google’dan daha endişe verici çıktı. AB kurallarına göre kişisel bilgilerinin dökümünü bir miktar para ödeyerek facebook’tan isteme hakkına sahip olan Ball sitenin bilgileri 3 ay sonra yolladığını öğrendi.
Google’ın İngiltere şubesi kişisel bilgileri saklamadığı için internete başvuran Ball facebook için de aynısını uyguladı.
Ball, facebook’un yaklaşık 7 yıl önce yazılanları, siteye koyulup silinen fotoğrafları, alınan davetleri ve benzeri birçok özel bilgiyi sakladığını tespit etti. Ancak iddialara göre facebook kişisel bilgilerin sadece yüzde 29’una internet üzerinden ulaşmaya izin veriyor.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol