BU DA BİR 'KOVA KUM...'

Son günlerde ALS hastalığına dikkat çekmeyi amaçlayan ve dünyada hızla yayılan "Bir kova buz" kampanyasının ardından, İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze için de "bir kova kum kampanyası" başlatıldı.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 17:59
BU DA BİR 'KOVA KUM...'

 Son günlerde ALS hastalığına dikkat çekmeyi amaçlayan ve dünyada hızla yayılan "Bir kova buz" kampanyasının ardından, İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze için de "bir kova kum kampanyası" başlatıldı. Kampanyayı başlatan Filistinli gazeteci Eymen Alul, Gazze'de bombalanan binaların enkazı arasında çektirdiği videoda, "Bir kova buz kampanyasını beğendim. Bu yüzden ben de Filistin versiyonunu yapmaya karar verdim" diyerek, başından aşağı kum ve moloz dolu bir kova döktürdü. Alul, neden su yerine moloz ve kum kullanmayı tercih ettiğini ise şu sözlerle açıkladı: "Gazze'de su bulmak büyük bir sorun. Onu dondurmak ise daha da zor." Alul'un başlattığı kampanya Ürdün'den Fas'a birçok Arap ülkesinde benzer eylemlere neden oldu. Bunlardan biri de Ürdünlü komedyen Muhammed Darwaza'nın eylemiydi.

“Bu hastalığını hissetmek için illa ki kafamızdan buzlu su mu dökmek gerekiyor” diye soran eylemciler, “İşte Gazze’deki çocukların hissettiği bu” diyerek başlarından aşağı kum ve moloz dökerek kampanyaya destek verdiler.

ÖLDÜRÜLEN HER 4 KİŞİDEN BİRİ ÇOCUKTU 
Dünya kamuoyunu Gazze'de yaşanan zulüm karşısında sessiz kalmamaya çağıran Kaya, "buradaki mazlumların durumlarının hissedilmesi için" kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulundu. 

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarında şu ana kadar 564'ü çocuk, 2 bin 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 650'den fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.08.2014 18:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol