BU AT BAŞKA AT!

Gerçek anatomisine uygun yapılmış bir atı ve binicisini tasvir eden bir heykel Amerika’da ilk defa halka açık bir sergide gösterime sunuldu.

30 Ekim 2013 Çarşamba 10:56
BU AT BAŞKA AT!
New York’taki Times Meydanı’nı, geçtiğimiz günlerde, “Binicisiyle Şaha Kalkmış At” isimli heykeli görmek isteyen meraklı bir kalabalık doldurdu.

Heykel, Alman anatomi uzmanı ve Doktor Gunther von Hagens’a ait. Heykel Times Meydanı’nın Doğu Galerisi’nde devamlı bir sergi olan Body World’ün bir parçası haline geldi.
 
Von Hagens Body Worlds’ün yaratıcısı: “Üç yıl ve 20 bedeni parçalamak gerekti. Bu yaptığım en büyük eser ve bunun Body World’ün devamlı sergiler bölümüne alınmasından dolayı çok mutluyum.”
 
Von Hagens, plastinasyon denilen bir metot kullanmış. Metot Hagens’ın 1977 yılında vücut sıvıları ve yağları yerine plastik yerleştirmesiyle ortaya çıkmış.


Plastinasyon plastiğin farklı duruşlara göre düzenlenmesine olanak sağlıyor.
Leonardo da Vinci’nin bitmemiş bronz at heykeli Hagens’a bu eseri yapmak için ilham vermiş: “Hala plastinasyon araştırmalarım sürüyor ancak artık üretim yapmıyorum. Bu yaptığım son örnekti. O konuyu oğluma bıraktım ve artık sergilerle uğraşıyorum. Aynı zamanda üniversiteler ve eğitim için plastinasyon araştırmalarım sürüyor.”

İnsan ve hayvanın anatomik işleyişini sergileyen bu eser görenleri şaşırtmış.

Yaptığı tüm çalışmalar arasında “Binicisiyle Şaha Kalkmış At” Von Hagens’ın en akılda kalıcısı. Eser farklı bedenlerin ve beden parçalarının sergilendiği Body Worlds’de şaşkınlık kaynağı olmaya devam edecek.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.10.2013 11:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol