BRÜKSEL ACI İÇİNDE...

Brüksel Zaventem Havalimanı ve kent içindeki Maelbeek metro istasyonunda meydana gelen toplam 3 patlamada en az 23 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı.

22 Mart 2016 Salı 12:12
BRÜKSEL ACI İÇİNDE...

 Brüksel Havalimanı'nda nedeni henüz belirlenemeyen iki patlama meydana geldi. Havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu. Brüksel'de Avrupa Birliği binalarına yakın Maelbeek metro istasyonunda da patlama oldu. Belçika savcılığı havalimanı patlamalarında ölenleri 13 kişi olarak açıklarken, Belçika medyası da metro istasyonundaki patlamada en az 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Görgü tanıklarına göre, havalimanındaki patlama öncesinde birinin Arapça olduğu anlaşılan bir dilde bağırdı. Belçika'nın Belga Ajansı da, bu bilgiyi başka tanıklara dayanarak doğruladı. Görgü tanıkları, patlamalardan önce birkaç el silah sesi de duyuldu.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, yaptığı açıklamada "terör alarm"ını en üst düzeye yükselttiklerini söyledi.

Belçika Zaventem Havalimanı’nın Twitter hesabından "havalimanına gelmeyin" çağrısı yapıldı. Brüksel ulaşım otoritesi de tüm metro sisteminin kapatıldığını açıklarken, Britanya ile anakara arasındaki demiryolunu işleten Euro Star da Brüksel'e seferlerin iptal edildiğini duyurdu.
Ender DURUEL/BRÜKSEL





yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.03.2016 18:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol