"BİZ YAPMADIK, TERÖRİSTLERİN İŞİ" DEDİ AMA...

Suriye’nin Humus kentinde 26 çocuk ve 21 kadın evleri basılarak öldürüldü.

13 Mart 2012 Salı 10:49

 Muhalifler, katliamdan Esad yönetimini sorumlu tutup “Dünya hemen hareket geçsin” çağrısı yaptı. Şam, “Biz yapmadık, bu teröristlerin işi” dedi

Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı başlatılan isyan perşembe günü birinci yılını dolduracak. Suriye ordusu ile isyancılar arasındaki çatışmalarda bugüne kadar yaklaşık 8 bin insanın öldüğü tahmin ediliyor. Hemen her gün Suriye’den ölüm haberleri gelse de önceki gün isyan dalgasının en korkunç katliamı yaşandı.
Bıçakla öldürdüler 
İsyancıların kalesi olarak bilinen ve günlerdir Suriye ordusunun sert operasyonlarına sahne olan Humus kentinde evleri basılarak öldürülmüş 26 çocuk ve 21 kadının cesedi bulundu. Cesetlerin görüntüleri muhalifler tarafından internette yayınlanırken, iki taraf da katliamdan birbirlerini sorumlu tuttu. Muhalif Suriye Ulusal Konseyi, Beşar Esad’ın kardeşi Mahir Esad’a bağlı özel kuvvetler “Şebbiha” güçlerinin, önceki gece Kerm El Zeytun mahallesinde evleri basıp 30 aileyi bıçakla öldürdüğünü iddia etti.
Konsey, bazı kadınlara tecavüz edildikten sonra çıplak olarak sokaklarda bırakıldığını, kurbanların benzin dökülerek canlı canlı yakılma, boyunlarının kırılması ve boğazlarını kesilmesi gibi yollarla öldürüldüğünü öne sürdü. Esad güçlerine karşı en sert silahlı direnişi gösteren grup olan Özgür Suriye Ordusu da farklı evlerde öldürülen insanların cesetlerini tek bir yere toplayarak Şam rejiminin “vahşetini tüm dünyaya göstermek istediklerini” açıkladı. El Cezire televizyonu katliamda ölenlerin sayısını 140 olarak duyurdu.
Kendileri öldürdü
Ancak Suriye yönetimi ise bu katliamdan ‘silahlı terör grupları’ diye nitelediği muhaliflerin sorumlu olduğunu öne sürdü. Bir Enformasyon Bakanlığı yetkilisi, teröristlerin insanları kaçırarak katlettiğini, ardından cesetlerini teşhir ederek Suriye’ye karşı uluslararası tepki yaratmaya çalıştıklarını öne sürdü.
VATAN

TRT





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol