BİR TEK PATATES İÇİN SERVET...

Peki ne özelliği var diyorsanız haberimizi okuyunuz!

23 Ocak 2016 Cumartesi 16:07
BİR TEK PATATES İÇİN SERVET...

Kevin Abosch’un çektiği patates fotoğrafı geçtiğimiz yıl tam 1 milyon Euro’ya satıldı. Evet yanlış duymadınız. Siyah fon önünde çekilmiş bu patates fotoğrafı tam 1 milyon Euro ediyor.


 Peki ne özelliği var diye soruyor olabilirsiniz. Aslında özelliği altına imzasını atan fotoğrafçıdan geliyor. Yani Kevin Abosch’tan. O Ünlülerin fotoğrafçısı. Özellikle son derece meşgul olan üst düzey yöneticilerin fotoğrafını çekmekle ün salmış bir fotoğrafçı.

Abosch’un siyah fonda çektiği ikonik kareler tam bir statü sembolü. Öyle ki basit bir portre fiyatı 150.000 $’dan başlıyor ve eğer işin içine ticari kullanım hakkı girerse bu fiyat 500.000 $’ a kadar yükseliyor.



Abosch bugüne kadar Google’ın yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt’ten Facebook’un CEO’su Sheryl Sandberg’e ve hatta Twitter’ın Jack Sorsey’sinde Codecademy’nin CEO’su Zach Sims’e kadar birçok yöneticinin fotoğraf çekimine imzasını attığı. Ve kısa sürede büyük bir ün kazandı.


Şimdi portresini çektirmek isteyenler kapısında sıra oluyor desek yeridir. Öyle ki zamanı ve kamerası için Ferrari ve özel jet yolculukları teklif ediliyor.

İşte bu nedenle çektiği bu patates fotoğrafı tam 1 milyon Euro’ya alıcı bulabiliyor.

Abosch’un kariyeri aslında tesadüflerle başlamış. CBS Records için çalışırken kayıt şirketi gruplarından birinin çekimi için bir fotoğrafçıya ihtiyaç duyulmuş ve Abosch bu iş için gönüllü olmuş. İşte ünlü bir fotoğrafçı olmaya onu götüren ilk adımı böyle atmış. Bir portfolyoya bile sahip olmamasına rağmen CBS ile pazarlığa oturmayı ve onları ikna etmeyi başarmış. Ve fotoğrafçılık kariyerine adım atmış.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.01.2016 16:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Real kar 2016-01-23 18:59:39

Zenginleri sogusluyor