BİR DEPO SUYLA 1500 KM. YOL...

Elektrikli otomobil üreticisi Nikola, dünyayı kökünden değiştirebilecek bir kamyon tanıttı.

03 Aralık 2016 Cumartesi 22:50
BİR DEPO SUYLA 1500 KM. YOL...

Eğer Nikola'nın planları gerçek olursa bakın dünya nasıl değişecek?

Elektrikli otomobillere hepimiz alışkınız ama elektrik motoruyla çalışan dev bir kamyon görmüş müydünüz? Elektrik motorlu araçların düşük menzili nedeniyle dev yük kamyonlarını elektrikli olarak üretmek hiç mantıklı değildi.

Ancak şimdi elektrikli otomobil üreticisi Nikola, bu alana el attı. Firma hidrojen yakıtıyla çalışan elektrikli motora sahip Nikola One ve Nikola Two isimli kamyon modelleriyle, yük taşımacılığının da elektrik enerjisiyle yapılmasını sağlayacak.

Bir depo hidrojen yakıtıyla 1500 km yol kat edebilen kamyonlar, bu sayede bazı noktalar arasında hiç yakıt almadan yük taşıyabileceği gibi, daha uzun mesafeler için, Nikola'nın kuracağı hidrojen istasyonlarında yakıt hücresi ikmali yapabilecek.

Kamyonlar 2020'de piyasaya çıkana kadar Nikola daABD'nin çeşitli noktalarına hidrojen yakıt istasyonları kuracak. Elbette araçların yedekte ekstra yakıt taşıması da mümkün olacak. Bu da menzili arttıracak.

Ancak, bir anlamda sulu çözeltiler yakacak olacak olan yeni kamyonlar, aynı zamanda ulaştırma maliyetlerini çok düşüreceği için, üreticiler için büyük bir fiyat avantajı sağlayacak.

Bu da elektrikli kamyonlar yaygınlaştıkça, pek çok mal ve hizmetin fiyatında düşüşlerin yaşanması anlamına geliyor.

Üreticilerin ulaştırma maliyetleri düşecek

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.12.2016 00:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol