'AYAĞINIZI DENK ALIN...'

Muhalif gazetecileri öyle bir fırçaladı ki...

20 Ocak 2012 Cuma 11:05
'AYAĞINIZI DENK ALIN...'

 Rusya Başbakanı Vladimir Putin, önde gelen gazetecileri seçim öncesinde ‘hizaya soktu’. Putin kendini eleştiren genel yayın yönetmenine ‘Bana taktın.Siz bana b.k atarken ben kızmıyorum’ diye çıkıştı.

Devlet başkanlığı koltuğunu mart ayında yapılacak seçimler ile devralması beklenen Başbakan Vladimir Putin, Rus basınının genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldiği toplantıyı gazetecilerin gözünü korkutmak için sergilediği bir şova dönüştürdü. Putin’in öfkesinden en çok nasibini alan ise ‘Moskova’nın Ekosu’ radyosunun Genel Yayın Yönetmeni Aleksiy Venidiktov oldu.
Toplantıda Venidiktov’a dönerek parmağını sallamaya başlayan Putin, “Sizin internet sitenizde biri ‘Sadece bir sığır Putin’e oy verir’ yazdı. Bu nasıl bir tartışma? Toplumun çoğunluğu bana oy verdi, onlar mı sığır?” dedi. Venediktov, Putin’e “Herkesin sizi sevmeyebileceği gerçeğine karşın muhalif liderlerle neden görüşmüyorsunuz?” diye sorunca işler çığrından çıktı.
Putin, Venediktov’a “Bana kızgın olduğunu görüyorum. Yüzünden okunuyor. Neden? Siz bana sabahtan akşama kadar b.k atarken ben kızmıyorum” dedi. Başbakan radyoyu ABD’nin füze kalkanı ile ilgili bir haberi nedeniyle yabancı ülkelerin çıkarlarına hizmet etmekle de suçladı.
Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde tatil yaparken programı dinlediğini söyleyen Putin “Yatakta uzanarak düşünüyordum. Bu bilgi vermek değil. Bu ülkemizin aleyhinde başka ülkelerin çıkarına hizmet etmekti” dedi. Putin Rusya’da devletten bağımsız medyanın ‘kendisi istediği için var olduğunu’ da hatırlattı, “Moskova’nın Ekosu gibi radyoların hala devletten fon alabilmesi ABD’den daha özgür bir basına sahip olduğumuzu gösteriyor” dedi.
Moskova’nın Ekosu’nun sahibi devlete ait doğalgaz şirketi Gazprom. Ancak Venediktov’un güçlü tutumu nedeniyle radyo eleştirel tavır takınabiliyor. Rusya’da başta te- levizyon kanalları olmak üzere, basının büyük bir bölümü devlete bağlı ya da Putin yanlısı oligarklara ait.

Milliyet





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol