'ATEİSTLERİN PEŞİNE DÜŞÜN...'

"Ilımlı İslam" ülkesi olduğu söylenen Malezya'da Devlet Bakanı Şahidan Kassım, ateizmin insan haklarına aykırı olduğunu, anayasada ateizme yer olmadığını ve bu yüzden ateistlerin tespit edilip peşlerine düşülmesi gerektiğini söyledi.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 00:52
'ATEİSTLERİN PEŞİNE DÜŞÜN...'

Başkent Kuala Lumpur’da bugün bir basın toplantısında konuşan Malezyalı Bakan Datuk Seri Şahidan Kassım, ateist sivil toplum kuruluşlarının tespit edilmesi konusunda halktan destek isterken, “Federal Anayasa ateizmden bahsetmiyor. Ateizm, Anayasa’ya ve insan haklarına aykırı,” ifadelerini kullandı. Parlamentodaki basın toplantısında Kassım, “Ateistlerin şiddetle peşlerine düşmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu grupları tespit etmek için de sizden destek istiyorum,” dedi.
“DİNİ EĞİTİMSİZLİKTEN ATEİST OLUYORLAR”
Arau milletvekili olan Bakan Kassım, Malezya’da özellikle Müslümanların, dini eğitimsizlik nedeniyle ateist olduğunu iddia etti: “Aslında ateist olmak istemiyorlar; bu, dini eğitimlerinin olmayışından kaynaklanıyor. Yeni düşünce ekolleri tarafından yanlışa yönlendiriliyorlar.”
Müftüler, Müslüman iken ateist olanları eğitmek için müftüleri ve dini grupları göreve çağırdı.
“ATEİST CUMHURİYETİ” SAYFASININ PAYLAŞIMIYLA BAŞLADI
Ülkedeki ateizm tartışmaları birkaç gün önce bir Facebook paylaşımıyla başladı. ‘Ateist Cumhuriyeti’ ismiyle bilinen ve sosyal medyada bir milyondan fazla takipçisi olan bir hesapta, geçtiğimiz günlerde Kuala Lumpur’da yapılan bir buluşmanın fotoğrafları paylaşılmış, ülkedeki bazı kesimler bu paylaşımlar üzerine ateistlere ölüm tehditlerinde bulunmuştu. ‘Ateist Cumhuriyeti’ adlı sivil toplum kuruluşu dünyanın pek çok ülkesinde faaliyet gösteriyor.
İslami Meselelerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Wajdi Dusuki de bu konuyla ilgili açıklama yaparak, ateist grubu soruşturacakları sözü vermişti. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol