'ARTIK İRAN İLE SAVAŞA HAZIRIZ'

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, savaşa hazır olduklarını söyledi ve İsrail'e de bakın nasıl sahip çıktı?

22 Aralık 2011 Perşembe 15:28
'ARTIK İRAN İLE SAVAŞA HAZIRIZ'

 

ABD'nin en üst düzey askeri yetkilisi olan genelkurmay başkanı Martin Dempsey, Başkan Obama sinyal verirse ülkenin İran ile bir harbe girmeye hazır olduğunu belirtti.
ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, ABD ordusunun İran'a yönelik bir askeri hareket gerçekleştirmeye hazır bir noktaya geldiğini Afganistan'da ABD medyasına açıkladı.
The Telegraph'a göre Afganistan'daki ABD medyasına konuşan Dempsey " çeşitli seçenekleri değerlendiriyoruz. Geliştirdiğimiz seçeneklerin gerekli görüldüğü zaman yürürlüğe konulacak bir noktaya geliyor olmasından ötürü memnunuz dedi."
Dempsey Tahran'a yönelik bir saldırı için hazırlıkları sahne gerisinden usulca yönetmiş olduğunu fakat İran ile yapılacak bir savaşın bir "trajediye" dönüşeceğini söyledi.
"En büyük kaygım tahlilerimizde yanlış hesap yapmak. Herhangi bir yanlış hesap bizim çatışmanın içine çekilmemiz anlamına gelir ve bu da bölge ve dünya için bir trajediye yol açacaktır." dedi.
Dempsey'e ayrıca casus insansız uçaklar yoluyla İran hakkında ABD ordusunun bilgi toplayıp toplamadığı da soruldu. Dempsey buna onların ne yapıyor olduğunu öğrenme yönünde bir girişimde bulunmamanın "ihtiyatsızlık" olacağını söyledi fakat insansız hava aracı kullandıkları konusunda herhangi bir yorumda bulunmaktan kaçındı.
Dempsey " Eğer bize İran'a karşı çeşitli araçlarla istihbarat toplayıp toplamadığımızı soruyorsanız, cevabı elbette".. "Kendisini ABD'nin düşmanı olarak ilan etmiş bir ülkenin ne yaptığını öğrenmememiz ihtiyatsızlık olur" dedi.
General Dempsey ayrıca ABD'nin istihbarat konusunda İsrail ile birlikte dayanışma içinde olduğunu fakat İsraillilerin bir saldırı başlatmadan önce ABD'yi bilgilendirmesine yönelik bir garanti olmadığını söyledi.

Habertürk





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol