AMERİKA'YI O KEŞFETTİ...

İngiltere Eski Deniz Kuvvetleri Başkomutanı ve okyanus bilimci Gavin Menzies, Amerika kıtasını Christoph Colomb'dan önce bakın kimin keşfettiğini belirtiyor.

18 Kasım 2014 Salı 13:59
AMERİKA'YI O KEŞFETTİ...

 Amerika kıtasının Kristof Kolomb'dan 314 yıl önce Müslümanlar tarafından keşfedildiğine ilişkin görüşler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün konuya ilişkin yaptığı açıklamalardan sonra tekrar gündeme geldi. 

Erdoğan'ın, 1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, " Amerika kıtasının 1492'de Kolomb tarafından keşfedildiği iddia edilir. Oysa Kolomb'tan 314 sene önce 1178'de Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmışlardır" değerlendirmesinde bulunması, konunun yeniden tartışmaya açılmasına neden oldu. 

Erdoğan, Kristof Kolomb'un hatıralarında da Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedildiğini anımsatarak, "Kübalı kardeşimle bunu konuşuruz. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır. Yeter ki böyle bir şeye müsaade etsinler. Kolomb daha Amerika kıtasını keşfetmeden İslam dini kıtada inkişaf etmiş, yayılmıştı" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın konuya dair ifadeleri, daha önce de bazı yabancı uzmanlar tarafından dile getirilmişti. 



Eski başkomutan Menzies'in tezi 

Çin'de 15. yüzyılda Müslüman amiral Cıng Hı'nın, dev filolarla Batı'ya deniz seferleri yaptığı ve alternatif ticaret yollarını keşfettiği, hatta bazı tarihçilere göre Amerika kıtasını Christoph Colomb'dan önce keşfettiği öne sürülür. Bu iddiayı ortaya atanlardan Eski İngiltere Deniz Kuvvetleri Başkomutanı ve okyanus bilimci Gavin Menzies, "1421, Çin'in Amerika'yı Keşfettiği Yıl" adlı kitabında bu konuyu detaylı anlatıyor.

Menzies, Cıng Hı'nın Amerika'yı Colomb'tan önce keşfettiğine dair tezini, Cıng Hı'nın filosu tarafından çizilen dünya haritasının üzerindeki tarihin 1423 yılına denk geldiği gibi birkaç ana noktaya dayandırıyor.

Hayvan figürleri ve DNA benzerliği

Cıng Hı'nın filosu tarafından hazırlanmış "Ülkelere Özgü İşaretler" adlı kitaptan da bahseden Menzies, farklı coğrafyalara has hayvan figürleri bulunduğunu ve bu tür figürlerin sadece Amerika'da bulunmasının, Cıng Hı'nın Amerika'ya gittiğini gösterdiğini savunuyor. 

Menzies, bu figürlerin arasında Hindistan maymunu ve fili, Afrika zürafası ve Güney Amerika jaguarı gibi unsurların olduğuna dikkati çekiyor ve Avrupalıların Amerika kıtasına çıktıktan sonra kıtada Çin'e has çini, seramik taş ve oyma eserler bulduklarını iddia ediyor. Menzies ayrıca Güney Amerika ırklarına mensup insanlarla Çinliler arasında DNA benzerliği olduğunu savunuyor.

Bunun gibi birçok hususu anlatan Menzies, Cıng Hı'nın 1421-1423 arasında yaptığı Batı deniz seferinde Colomb'dan önce Amerika kıtasını keşfettiğini iddia ediyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.11.2014 14:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol