AMERİKAN ASKERLERİ MÜSLÜMAN OLUYOR

ABD'nin Afganistan'a müdahalesinin ardından bu ülkeye gönderdiği askerler arasından İslamiyeti seçerek Müslüman olan askerlerin sayısı artıyor.

21 Şubat 2013 Perşembe 13:36
AMERİKAN ASKERLERİ MÜSLÜMAN OLUYOR
ABD'nin terörle mücadele gerekçesiyle Afganistan ve çevresine konuşlandırdığı askerlerinin İslam'a olan ilgisi artarken, son dönemde onlarca Amerikan askeri Müslüman olduğunu açıkladı.
Geçen ay Afganistan'ın Vatapur bölgesinde görev yapan rütbeli asker James Grant, Müslüman olduğunu açıklarken, önceki gün bir ABD'li komutanın daha İslamiyeti seçtiği öğrenildi.
Batıda İslam ve Müslümanlarla ilgili yürütülen karalama kampanyalarının etkisiyle Afganistan hakkında önyargıları olan ABD askerlerinin, bölgeye geldikten bir süre sonra farklı bir durumla karşılaştıkları, bu askerlerin İslam'a olan olumsuz bakış açılarının değiştiği ifade ediliyor.
Afganistan'ın eski Ankara Büyükelçisi Dr. Selam Asım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı askerlerin Afgan topraklarında Müslümanları ve İslam'ı yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.
Müslümanlığı doğru bir şekilde yaşayan Afganların, Batılıların iddia ettiği gibi terörü desteklemediğini, bunu bölgeye yabancı askerlerin doğruladığını anlatan Asım, ''Halkımızın insana verdiği değeri ve bu değerlerin kaynağı İslam dinini yakından tanıma fırsatı bulan ABD'li askerler arasında zaman zaman Müslüman olanlar oluyor'' ifadelerini kullandı.
Eski Sovyetler Birliği döneminde, 1979'da Afganistan'ı işgal eden Rus askerleri arasında da çok sayıda kişi Müslüman olmuştu.


 

AA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol