AMERİKA BU 'TEHDİT'E ÇARE ARIYOR...

Dünyanın lideri konumunda bulunan ve en az 2050 yılına kadar da kendisine rakip çıkmayacağı öne sürülen ABD, öyle bir tehdit altındaki...

29 Temmuz 2012 Pazar 12:44
AMERİKA BU 'TEHDİT'E ÇARE ARIYOR...
ABD'de bir süredir devam eden kuraklığın şiddetinin arttığı bildirilirken, ülkedeki sıcakların daha da artması ve yağışların azalması bekleniyor.
Ülkenin farklı eyatlerinde kuraklık ölçümleri yapan ABD Kuraklık Gözlem Grubu'ndan yapılan açıklamada; Colorado, Iowa, Kansas, Missouri ve Nebraska eyaletlerindeki kuraklık durumunun daha kötü bir hal aldığı, kuraklığın Arkansas ve Oklohoma eyaletlerinde de artmaya başladığı, bazı bölgelerde ise oldukça şiddetli yaşandığını bildirildi.
Açıklamada, ülkedeki kuraklığın azalması yönünde bir işarete rastlanmadığının altı çizilirken, ülkenin yüzde 20'sinde kuraklığın geçtiğimiz haftaya göre yüzde 7 düzeyinde arttığı kaydedildi. 



 

ABD'de tahıl ve soya üretimiyle ünlü olan Illinois'te, geçen hafta "olağanüstü derecede kurak bölge" olarak nitelenen alan yüzde 7 iken, bu hafta söz konusu oranın yüzde 71'e çıktığı bildirildi. 

 

Ulusal Kuraklık Azaltma Merkezi iklim uzmanı Brian Fuchs, aşırı sıcakların ağustos sonuna kadar devam edeceğini vurgulayarak, bazı bölgelerdeki sağanak yağışların durumu iyileştirmeye yetmediğini ifade etti. 



ABD'deki kuraklık Ohio'unun batısından Kaliforniya'ya, kuzey Texas'tan Dakota'ya uzanan bir alanı kapsıyor. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol