ALMANYA'DA DEHŞET: 7 TÜRK ÖLDÜ

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde bulunan Backnang kentinde dün gece çıkan yangında 7'si çocuk 8 kişi öldü.

10 Mart 2013 Pazar 16:04
ALMANYA'DA DEHŞET: 7 TÜRK ÖLDÜ

 Stuttgart yakınlarındaki Backnang kentindeki bir apartmanda saat 04.30 sıralarında çıkan ve kısa sürede binayı saran yangında Türk anne ve 7 çocuğu yanarak öldü. Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı, ölen 8 kişinin de aynı Türk aileden olduğunu açıkladı. 

Yapılan araştırmada yangının çıkış nedeni tespit edilmeye çalışılırken kundaklama sonucu çıktığına dair ize rastlamadığı açıklandı. Yangında ölenlerin; 40 yaşındaki anne Nazlı Özcan Soykan ve çocukları; 17 yaşındaki Hatice Soykan, 14 yaşındaki Yılmaz Soykan, 8 yaşındaki, Abdülkadir Soykan, 7 yaşındaki İzzet Soykan, 6 yaşındaki Yasin Soykan, 3 yaşındaki Ahmet Soykan ile henüz 6 aylık Murat Soykan olduğu açıklandı.
Baden Württeberg Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu,Türkler’in oturduğu binanın giriş katında Türk - Alman Kültür Derneği'nin bulunduğunu söyledi. Sofuoğlu, binanın eski olduğunu, bu nedenle yangının kısa sürede yayılmış olabileceğini söyledi.
Yangının çıkış sebebi henüz kesinlik kazanmamışken birinci katta bulunan sobadan çıkmış olabileceği iddia ediliyor. Polis, şu ana kadar yabancı düşmanı bir saldırı ya da bir kundaklama izine rastlanmadığını bildirdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol